Motivul pentru care ADN-ul ”celui mai mare cartof din lume” va fi testat

Motivul pentru care ADN-ul ”celui mai mare cartof din lume” va fi testat

Până recent, titlul de cel mai mare cartof din lume fusese atribuit unei legume de 4,98 de kilograme. Numai că acest cartof pare aproape un ”pui” pe lângă cel de 7,8 kilograme prezentat Guinness Book of World Records de un cuplu de lângă Hamilton, Noua Zeelandă.

Cartoful a devenit celebru încă din luna august a anului trecut, când Colin and Donna Craig-Brown au contactat Cartea Recordurilor pentru a-și prezenta avuția: cartoful gigantic găsit în propria grădină.

Cartoful a fost descoperit treptat, iar pe măsură ce ieșea la iveală din pământ, pe chipurile stăpânilor grădinii se așternea nedumerirea. În final, din sol a fost scoasă o adevărată ”bestie„, scrie IFL Science, care îl citează pe Colin.

ADVERTISING

Deja prima rundă de teste a fost făcută, inclusiv testul gustului (o mică bucată de cartof fiind gătită) și totul pare în regulă. Însă, date fiind dimensiunile neobișnuite, oficialii Cărții Recordurilor vor să facă și teste ADN, să vadă dacă într-adevăr este vorba despre această legumă și nu alta.

”Cred oare că l-am modificat genetic?”, se întreabă retoric Colin, care a anunțat că va face tot ce i se cere pentru a demonstra că e un cartof ce merită titlul suprem.

Singura temere este că Dug, așa cum a fost poreclit cartoful, își va pierde din greutate până ce va obține titlul. În așteptarea titlului, Dug a fost mutat frigider, pentru a fi ținut ”în viață” cât mai mult.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇