Luna lui Marte se apropie de o coliziune mortală. Cât timp a mai rămas?

Luna lui Marte se apropie de o coliziune mortală. Cât timp a mai rămas?

Phobos se apropie de Marte cu 1,8 metri la fiecare sută de ani, ceea ce înseamnă, spun oamenii de știință de la NASA, că, în maximum 50 de milioane de ani, satelitul natural al Planetei Roșii va intra în coliziune cu aceasta.

O altă variantă ar fi aceea ca Phobos să se dezintegreze și să se transforme într-un inel, asemenea celor ale lui Jupiter, au transmis astronomii.

Nici Deimos, celălalt satelit al planetei Marte, nu este sortit să rămână acolo pe vecie. Pe măsură ce Phobos se apropie constant de Marte, Deimos se îndepărtează. Astfel, conform estimărilor, în circa 100 de milioane de ani, acesta va părăsi orbita marțiană.

ADVERTISING

Nici Luna noastră nu va rămâne la aceeași distanță față de Terra. Luna se îndepărtează de Terra cu aproximativ 3,8 centimetri anual, ceea ce înseamnă că ar putea scăpa de câmpul gravitațional al Terrei, astfel încât să plutească prin spațiu, peste 15 miliarde de ani.

Ar putea, pentru că asta nu se va întâmpla niciodată, din moment ce Soarele nostru se va transforma într-o gigantă roșie, care va nimici totul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇