Povestea lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume: La 27 de ani, e la al patrulea stăpân (Video)

Povestea lui Flossie, cea mai bătrână pisică din lume: La 27 de ani, e la al patrulea stăpân (Video)

Flossie, în vârstă de aproape 27 de ani – care este echivalentul felin al vârstei de 120 de ani umani, conform Guinness World Records – a fost încoronată cea mai bătrână pisică din lume.

Pisica a primit, joi, recunoaşterea oficială din partea Guinness World Records, la vârsta record de 26 de ani şi 329 de zile, potrivit unui comunicat de presă. Deşi i-a slăbit vederea şi este surdă, se pare că este sănătoasă, relatează CNN.

„Ştiam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărţi casa cu un deţinător al recordului mondial”, a spus proprietara Vicki Green, care a adoptat-o ​​după ce pisica a fost predată în august unei organizaţii de caritate, Cats Protection. 

image-23
Foto: Guinness World Records

„Este atât de afectuoasă şi jucăuşă, mai ales mi se pare dulce când îţi aminteşti câţi ani are”, a adăugat ea.

ADVERTISING

Flossie a trăit mai întâî ca pisică fără stăpân, în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, nord-vestul Angliei, în primele câteva luni de viaţă, în 1995.

A fost adoptată de un angajat al spitalului, alături de care a locuit 10 ani înainte de a muri proprietarul. Flossie a fost luată de sora defunctului şi, după alţi 14 ani, al doilea proprietar a murit. Ea a ajuns apoi la fiul celui de-al doilea proprietar timp de trei ani, înainte de a fi încredinţată Cats Protection.

Atunci a început să se răspândească vestea despre vârsta ei incredibilă.

ADVERTISING

”Am fost uluiţi când am văzut că documentele veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul organizaţiei de caritate.

Proprietarii de pisici preferă să adopte o pisică mult mai tânără, iar animalele în vârstă îşi trăiesc adesea ultimele zile în adăposturi.

„Întotdeauna mi-am dorit să ofer pisicilor mai în vârstă o viaţă confortabilă”, a spus Green, care speră că povestea lui Flossie va încuraja potenţialii proprietari de pisici să ofere un refugiu pentru animalele mai în vârstă.

ADVERTISING

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani şi trei zile, pe 6 august 2005.

Oldest Living Cat - Guinness World Records

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇