Dovada că NASA are umor: „Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”. Imaginea e, într-adevăr, spectaculoasă

Dovada că NASA are umor: „Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”. Imaginea e, într-adevăr, spectaculoasă

Ai crede că cercetătorii elitiști de la NASA nu se exprimă pe înțelesul ”omului de rând”, dar realitatea e cu totul alta. Multe dintre postările agenției pe rețelele de socializare au devenit viral și pe bună dreptate.

Recent, NASA a publicat pe contul său de Instagram o imagine surprinsă din spațiu cu muntele Vezuviu din Italia, înconjurat de o mare de nori.

Cu greu ai fi ghicit, însă, dacă nu ai fi citit explicația, ce ilustrează fotografia. Și în acest caz NASA s-a dovedit a fi originală: „Aici avem niște norișori fericiți și un mic vulcan fericit”.

ADVERTISING

După așa o explicație ghidușă, apreciată de aproape 900.000 de internauți, vin și detaliile: ”Muntele Vezuviu din Italia iese din nori, surprins de satelitul Landsat 8 care observă Pământul.

Singurul vulcan activ în Europa continentală, Vezuviu a fost văzut de romanii antici ca fiind sacru pentru semizeul Hercule, fiul lui Jupiter.

Datorită proximității față de Napoli, un oraș foarte populat, Vezuviu este urmărit cu atenție de un observator vulcanologic care este și primul de acest fel. Prin datarea mostrelor de lavă, oamenii de știință au reușit să stabilească faptul că vulcanul a avut opt mari erupții, cea mai recentă având loc în 1944”.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇