Deși li s-a spus să nu planteze semințele primite din China, oamenii au făcut-o. Iată ce a crescut din ele

Deși li s-a spus să nu planteze semințele primite din China, oamenii au făcut-o. Iată ce a crescut din ele

În ultimele săptămâni, oameni din toată lumea au primit plicuri nesolicitate cu semințe, venind din China. Nimeni nu comandase așa ceva, iar autoritățile au intrat în alertă, mai ales în SUA, transmițând oamenilor să nu planteze semințele.

Mysterious seeds from China! Things are getting stranger all the time in 2020. Several states in the southeast have…

Publicată de Commissioner Andy Gipson pe Duminică, 26 iulie 2020

Chiar și așa, însă, unii americani au fost curioși cu ce au de-a face și le-au plantat, în ciuda avertismentelor. Alții susțin că le-au plantat înainte să fie lansate avertismentele autorităților.

ADVERTISING

Recent, au tot început să apară pe rețelele de socializare fotografii cu plantele rezultate din aceste semințe. În general, oamenii cer ajutorul pentru ca acestea să fie identificate. Cei mai mulți se bucură că mai au încă unul sau mai multe ghivece care găzduiesc viață.

Arkansas Man Plants Mysterious Seeds from China Being Sent Across the U.S.

”Le-am adus aici și le-am plantat, ca să vedem ce se întâmplă”, a declarat Doyle Crenshaw, din Booneville, Arkansas, una dintre persoanele care nu a respectat dispozițiile autorităților. Pe pachetul primit de aceasta scria că în interior se aflau cercei, arată IFL Science.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sunt și cei care fac glume pe seama semințelor, postând tot felul de poze haioase.

ADVERTISING

Unele plante rezultate par ciudate, mai cu seamă pentru un ochi neavizat, având inflorescențe oranj și fructe lungi și albe, ceea ce trimite cu gândul la dovlecel.

De obicei, în plicurile primite sunt semințe de mai multe feluri. O anchetă a Departamentului American pentru Agricultură (USDA) a arătat că e vorba despre semințe provenind de la varietăți comune de plante, de genul celor ce pot fi cumpărate din magazin.

Au fost identificate până acum 14 semințe de la 14 specii, fiind vorba despre plante ca varză, mentă, salvie, rozmarin, lavandă, trandafiri sau muștar, a declarat un oficial din partea USDA.

Totuși, autoritățile americane își mențin avertismentul pentru populație, legat de aceste pachete cu semințe, explicând că ar putea conține patogeni sau diferiți agenți de contaminare, poate chiar insecte ascunse. Apoi, poate fi vorba despre semințele unor specii invazive.

Citește și Două surori şi trei câini reîmpăduresc zonele mistuite de incendii din Chile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇