Desene vechi de 12.500 de ani au fost descoperite în jungla amazoniană. O adevărată Capelă Sixtină antică (Video & Galerie foto)

Desene vechi de 12.500 de ani au fost descoperite în jungla amazoniană. O adevărată Capelă Sixtină antică (Video & Galerie foto)

Arheologii au descoperit în jungla amazoniană o adevărată Capelă Sixtină antică, adică zeci de mii de desene reprezentând în principal animale și oameni, realizate acum 12.500 de ani.

Descoperirea, care se întinde pe circa 12 kilometri de stânci în Columbia, e cu atât mai prețioasă cu cât sunt reprezentate animale acum dispărute, arată The Guardian.

Sunt reprezentați inclusiv copaci și plante halucinogene, care nu le erau străine locuitorilor acelor vremuri.

Sunt probabil printre primele desene realizate de către oameni în regiunea Amazonului, spun cei care au descoperit situl, oameni de știință din Marea Britanie și Columbia. Descoperirea a fost făcută anul trecut, însă abia acum a fost anunțată, mai arată sursa.

ADVERTISING

Desenele sunt incredibil de detaliate și înfățișează inclusiv crâmpeie din viața oamenilor care trăiau în acele vremuri. Sunt desenați oameni care dansează, purtând măști.

Cum de aceste desene nu au fost vandalizate? Zona este considerată una foarte periculoasă, caimanii mișunând peste tot. În plus, șerpii de aici au un venin care ucide în 80% dintre cazuri.

'Sistine Chapel of the ancients' rock art discovered in remote Amazon forest

Vezi și Sculptorul care a așteptat peste 800 de ani să fie descoperit, în catedrala din Santiago de Compostela

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇