Descoperire neașteptată pe o plajă: A eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă și intactă în stomac

Descoperire neașteptată pe o plajă: A eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă și intactă în stomac

O meduză care a eșuat recent pe o plajă din Marea Britanie a devenit în scurt timp o atracție, în interiorul ei fiind complet vizibilă ultima sa masă, un pește întreg.

Meduza face parte din specia compas (Chrysaora hysoscella), numită astfel datorită urmelor maronii în formă de „V”, care se aseamănă cu liniile de pe un compas. Peștele din interior încă nu a fost identificat de specialiști, arată Science Alert.

Ian Watkin, un fotograf local, a descoperit meduza în timp ce își plimba câinele, într-o dimineață, în apropiere de Padstow, în Cornwall.

ADVERTISING

„Nu vezi așa ceva în fiecare zi”, a spus Watkin.

Citește și O ciudată creatură, ca o grămadă încâlcită de sfori, a fost găsită eșuată pe o plajă din Texas

Oamenii de știință știu deja că peștii tineri își caută uneori adăpost printre tentaculele meduzelor. Numai că acesta a avut ghinionul să devină victimă.

Experții cred că a fost înțepat până la moarte de meduză și ar fi fost digerat încetul cu încetul în stomacul său rudimentar, dacă meduza nu ajungea pe plajă, potrivit specialiștilor de la Cornwall Wildlife Trust.

ADVERTISING

Încă nu se cunoaște motivul pentru care însăși meduza și-a găsit sfârșitul.

„Deseori, meduzele sunt folosite drept creșe pentru peștii tineri, pentru că aceștia se ascund printre tentaculele lor pentru a se proteja de prădători. Din păcate, peștele din cazul de față a fost înțepat și a devenit hrană pentru meduză”, a explicat organizația Cornwall Wildlife Trust într-o postare pe o rețea de socializare.

Meduzele compas pot ajunge până la 30 centimetri în diametru și se găsesc adesea în apele Marii Britanii, în perioada mai - octombrie. Se hrănesc cu pești mici și crabi, precum și alte meduze, iar înțepătura lor poate fi foarte dureroasă, însă nu și fatală pentru oameni.

ADVERTISING

Vezi și Craniul unei imense creaturi a ajuns la mal, în New Jersey


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇