Cum arată un hotel construit în doar 12 zile (Video)

Cum arată un hotel construit în doar 12 zile (Video)

În timpul carantinei, ne imaginam cum până la finele ei vom fi scris o carte, poate vom fi revoluționat fizica sau măcar că vom reuși să dăm jos câteva kilograme bune. Când lucrurile au început să se miște, ne-am trezit că nu am făcut mare lucru. În afară de o pâine de casă, eventual coaptă în premieră, nu am făcut cine știe ce.

Dar unii au ieșit din carantină cu mare chef de muncă. În orașul chinez Zhuhai, în numai 12 zile a fost ridicat un hotel cu 112 paturi.

Nu are mai mult de șapte etaje, dar chiar și așa este impresionant, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos.

Building A Hotel In Just 12 Days

Cum a fost posibil? A fost nevoie de o scurtătură. S-a folosit o tehnică numită construcție modulară. Practic, clădirea e o sumă de module, prefabricate și aduse la ”locul faptei”, după cum arată IFL Science. Dacă tehnica îți sună a IKEA, așa și e.

ADVERTISING

Are însă numeroase avantaje: nu doar că se construiește mai repede, dar e loc mult mai puțin pentru erorile umane. În plus, sunt puține pierderi și un consum mult mai mic de energie – cu circa 20 – 30% mai mic.

Mai mult, e un hotel reciclabil. Nu trebuie dărâmat, când îi va veni sfârșitul, ci dezasamblat, iar părțile lui, eventual, folosite în alte forme. 90% dintre componente pot fi refolosite, spun constructorii.

Citește și „Casa cu Graffiti”, devenită simbol al evenimentului anual Street Delivery din Bucureşti, a început să fie demolată

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇