Concurs de ucis cu copii de 5 ani: Cele mai "frumoase" trofee de șobolan au fost expuse la școală (Video)

Concurs de ucis cu copii de 5 ani: Cele mai "frumoase" trofee de șobolan au fost expuse la școală (Video)

În încercarea de a scăpa de rozătoare, copii mici chiar şi de 5 ani au luat parte la o competiție de prindere și ucidere a sute de șobolani.

Într-o școală mică din colţul sudic al Noii Zeelande, copiii își aliniază prada ucisă. Şobolani mari, cu cozi lungi şi stomacul plin de sânge. Șobolani mai mici, înțepeniţi de la frigider şi cu cozile încurcate.

Copiii aranjează bucuroși rozătoarele cu mâinile goale, mândri de captura lor, relatează The Guardian această scenă halucinantă care se poate vedea şi în clipul de mai jos.

Innocent Stewart Island children catching pretty pests

Această școală și-a pus elevii să decimeze populația locală de rozătoare, organizând o competiție care încurajează copiii să prindă și să omoare sute de șobolani în efortul de a salva păsările din zonă.

ADVERTISING

Copiii spun că ar face orice ca să scape insula de șobolani, astfel încât păsările native kiwi să fie în siguranţă.

40 de elevi au prins peste 600 de șobolani în timpul provocării de 100 de zile.

Un copil de doar cinci ani a reușit să prindă și să omoare 60 de șobolani.

În filmările surprinse în toiul competiției, copiii aruncă găleți pline cu șobolani pe gazonul școlii, îi aranjează în funcție de dimensiune și atârnă exemplarele deosebit de impresionante de cozi, pentru a le măsura.

„Chiar și copiii de cinci ani sunt foarte încântați de idee. Ei știu scopul final: vor kiwi înapoi în curțile lor”, a spus Emma Jenkinson, președintele consiliului de administrație al școlii, care a ajutat la organizarea competiției.

ADVERTISING

Eforturile copiilor fac parte dintr-unul dintre cele mai ambițioase eforturi de eradicare a dăunătorilor din lume. Obiectivul național al Noii Zeelande este de a nu mai avea şobolani până în 2050.

„Am fost o dată la o plimbare și am văzut mai mulți șobolani decât păsări, doar în copaci, urcându-se în copaci pentru a ajunge probabil la cuiburile de păsări și a le mânca ouăle”, a spus Bella McRitchie-King, câștigătoarea competiției, care a prins 64 de şobolani.

Școala a acordat și premii pentru cea mai frumoasă blană de șobolan, șobolanul cu cea mai ciudată coadă, cei mai mari dinți și cel mai mare șobolan – o lungime impresionantă de 45 de centimetri.

ADVERTISING

Șobolanii sunt considerați un dăunător periculos în Noua Zeelandă și o amenințare majoră pentru fauna sălbatică locală. Deoarece majoritatea păsărilor au evoluat aici fără prădători mamifere, ele tind să fie foarte vulnerabile la șobolani și alte animale aduse de om. Multe păsări își depun ouăle pe pământ unde sunt vulnerabile, iar unele, cum ar fi păsările kiwi care nu zboară, sunt o pradă ușoară pentru vânătorii de la sol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇