Cercetătorii au comunicat în premieră cu balenele

Cercetătorii au comunicat în premieră cu balenele

Cercetătorii de la UC Davis, Alaska Whale Foundation și SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) au făcut echipă pentru a comunica cu balenele. Iar experimentul a fost o reușită, fiind prima comunicare dintre oameni și balenele cu cocoașă în limba mamiferelor acvatice.

Scopul oamenilor de știință a fost de a purta o conversație cu balenele, acesta fiind atins, după cum relatează Science Alert.

În timpul experimentului, echipa a purtat o conversație de 20 de minute cu o balenă cu cocoașă pe nume Twain, în limba balenei. Chiar dacă nu sunt foarte siguri ce a comunicat balena, cercetătorii au reușit să stabilească totuși o conexiune.

ADVERTISING

Pentru a iniția conversația, cercetătorii au navigat cu o barcă în largul coastei Alaskăi și au redat un „apel de contact” în ocean. Apelurile de contact funcționează ca o formulă de salut pentru balene, ajutându-le să atragă alte balene sau să își comunice locația. Twain, după ce a auzit apelul de contact, a înotat spre barcă și a înconjurat-o.

În următoarele 20 de minute, cercetătorii au repetat apelul de contact de 36 de ori la intervale diferite, iar Twain a răspuns de fiecare dată, potrivindu-se chiar cu intervalele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această potrivire a intervalului sugerează că Twain s-a angajat în mod intenționat într-un schimb cu cercetătorii.

În viitor, oamenii de știință intenționează să repete experimentul cu alte animale inteligente de pe Pământ, cum ar fi delfinii, unele carnivore sau suricatele și elefanții.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇