Cel mai frumos porumbel din lume? E un curcubeu de culori!

Cel mai frumos porumbel din lume? E un curcubeu de culori!

Blănoșii de orice fel au pierdut teren când în vizorul internauților a apărut, zilele trecute, un porumbel ca niciunul altul. Deja acesta e vedetă pe Twitter și pe bună dreptate.

Dacă suntem obișnuiți să vedem în general porumbei cenușii, acesta are penajul doar în nuanțe de pastel, în roz, portocaliu, verde și galben.

Internetul a fost luat pe nepregătite de așa o apariție, arată IFL Science. ”E cel mai frumos porumbel pe care l-am văzut vreodată”, exclamă cei mai mulți dintre utilizatorii rețelei Twitter.

ADVERTISING

Mulți s-au întrebat dacă nu cumva fotografia ar fi modificată. Realitatea e că porumbelul verde cu gâtul roz, pe numele lui științific Treron vernans, există și trăiește în general în zona mangrovelor, a pădurilor de coastă și a parcurilor din sud-estul Asiei.

În timp ce femelele au culoarea măslinelor verzi, masculii au penajul colorat în gri, verde, cu gâtul roz. Pe piept au portocaliu, iar aripile sunt colorate în verde și galben.

Vezi și Un musafir înaripat extrem de rar, venit tocmai din Islanda, a fost fotografiat în Florida

ADVERTISING

Păsările din această specie sunt sfioase, dar sociabile, stând de cele mai multe ori în grupuri. Comparativ cu alți porumbei, nu sunt deloc vocale. Atunci când ”prind glas”, acesta e unul ciudat, complet diferit de al altor păsări.

Și nu e singura specie de porumbel neobișnuită. Natura e darnică în culori și n-a creat o singură specie de porumbei ”altfel”.

Citește și Vrei să trăiești într-un paradis tropical și să fii și plătit pentru asta? Iată ce ai de făcut

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇