Cea mai vârstnică pasăre din lume a devenit din nou mamă, la 70 de ani!

Cea mai vârstnică pasăre din lume a devenit din nou mamă, la 70 de ani!

Aproape întreaga populație de albatroși Laysan au drept casă niște insule din Hawaii. Printre acestea se află și Wisdom, cea mai vârstnică înaripată cunoscută din lume, la cei 70 de ani ai săi.

În urmă cu trei ani, Wisdom a luat prin surprindere întreaga comunitate științifică, devenind mamă la 67 de ani. E de înțeles surpriza biologilor, anul acesta, când minunea s-a repetat, relatează IFL Science.

Se crede că, de-a lungul vieții, Wisdom a fost mamă de 30 – 36 de ori, dar nimeni nu se mai aștepta să mai aibă pui la vârsta aceasta.

ADVERTISING

Pasărea a fost ”etichetată” în 10 decembrie 1956. 46 de ani mai târziu, a fost redescoperită. Din anul 2012, cel puțin, are același partener, pe Akeakamai.

Cel mai probabil, pasărea a avut și alți parteneri de-a lungul longevivei sale vieți, e de părere biologul Beth Flint, din partea US Fish and Wildlife Service.

Te-ar putea interesa și Când am început să exterminăm animalele de pe Pământ. Prima specie dispărută nu e pasărea Dodo

De obicei, albatroșii au perechi pe viață. Dar cum puțini albatroși ajung să aibă o viață atât de longevivă, probabil Wisdom a avut mai multe perechi în cursul anilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În sălbăticie, păsările din aceeași specie nu depășesc 50 de ani. Wisdom nu numai că a depășit speranța de viață cu două decenii, dar a supravițuit, împreună cu puiul său, și tsunamiului din 2011. Puiul a fost văzut cuibărind nu departe de mama sa 7 ani mai târziu.

Vezi și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇