Cât de sus poți sări pe alte planete? (Video)

Cât de sus poți sări pe alte planete? (Video)

Dacă singura ta grijă, odată ajuns pe alte planete, ar fi cât de sus poți să sari, cineva s-a gândit la acest aspect și a venit și cu răspunsuri.

Bright Side a postat chiar un clip în care oferă aceste răspunsuri și poate fi un exercițiu amuzant de imaginație. Așadar, pornind de la ”axioma” că pe Pământ un om poate sări, în medie, jumătate de metru în aer, pe Lună, această săritură ar ajunge la 2,7 metri înalțime, pentru că gravitația e de șase ori mai mică pe astrul nostru față de Terra, arată IFL Science.

ADVERTISING

Pe Venus, am reuși să ne depărtăm cu 0,6 metri de suprafață, nu foarte diferit de Pământ. Pe Marte, am ajunge la 1,2 metri înălțime, acolo gravitația fiind cu 62% mai mică. Aproximativ la fel s-ar întâmpla și pe Mercur. Chiar dacă Mercur este mai mică, este totuși foarte densă și asta face diferența.

Pe Jupiter, cea mai masivă dintre planete, nici nu ar exista suprafață, fiind vorba despre un gigant gazos. Dar dacă am încerca să ne imaginăm o săritură aici, aceasta nu ar depăși 20 de centimetri.

Pe Saturn, lucrurile nu sunt foarte diferite față de Pământ, aici o săritură putând măsura 0,4 metri. Nici pe Uranus sau Neptun nu ar fi mari diferențe.

ADVERTISING

Pe Pluto, însă, am fi veritabili atleți, aici o săritură putând ajunge la 7,6 metri. Recordul ar fi însă obținut pe asteroidul Ceres, unde o săritură ne-ar duce la 18 metri înălțime.

How High You Could Jump on Different Planets in 3D

Citește și

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇