A fost creat în laborator un nou aliment: orezul cărnos!

A fost creat în laborator un nou aliment: orezul cărnos!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În încercarea de a obține alimente mai consistente, ieftine și ecologice, oamenii de știință sud-coreeni au cultivat celule de carne de vită în interiorul unor boabe de orez.

Ce-a rezultat? Un orez ”cărnos” roz, ce aduce cu sushi, cu o consistenţă ușor diferită de cea a orezului obișnuit, un pic mai dură, scrie CNN.

Oamenii de știință care au obținut acest aliment au explicat că au ales orezul drept gazdă, deoarece structura sa poroasă este ideală pentru creșterea celulelor provenind de la animale. Apoi, aceștia au adăugat celule de mușchi și de grăsime de vacă și au lăsat totul într-un vas, timp de 9 – 11 zile. La final au recoltat produsul: un orez de vită cultivat celular.

ADVERTISING

Pentru o mai bună fixare, boabele de orez au fost acoperite cu gelatină de pește.

”Orezul are deja un nivel ridicat de nutrienți, dar adăugarea de celule provenite de la animale îl poate spori și mai mult”, a declarat coordonatorul studiului, Sohyeon Park, de la Universitatea Yonsei, din Coreea de Sud.

Orezul astfel obținut conține cu 8% mai multe proteine și cu 7% mai multe grăsimi decât cel obișnuit, se arată într-un raport publicat de jurnalul Matter.

În plus, acesta nu ar fi nici scump, lansându-se deja și un preț: 2,23 de dolari pe kilogram, față de 14,88 de dolari pe kilogram, cât costă carnea de vită.

ADVERTISING

Varianta cu un conținut mai mare de mușchi de vită are un miros de vită și migdale, în timp ce cea cu un conținut mai mare de grăsime miroase a smântână sau a ulei de cocos, au mai adăugat cercetătorii, în speranța că vor îmbia publicul să fie deschis unui astfel de aliment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇