Un român este primul hacker care a câștigat 2 milioane de dolari din vânătoarea de recompense

Un român este primul hacker care a câștigat 2 milioane de dolari din vânătoarea de recompense

Românul Cosmin Iordache este primul hacker care a câștigat două milioane de dolari din găsirea vulnerabilităților și bug-urilor pentru diverse software-uri, fiind recompensat prin intermediul platformei de profil HackerOne.

El trăiește în Germania de șase ani, împreună cu soția și cu cei doi câini, transmite Bleeping Computer.

Și-a descoperit pasiunea pentru hacking în 2016, în Hamburg, la un seminar organizat la universitatea la care învăța. Acest lucru l-a convins să se apuce de „vânătoare de recompense” un an mai târziu. Iar decizia a fost una inspirată, având în vedere că a devenit primul hacker care a obținut două milioane de dolari din descoperirea de bug-uri și vulnerabilități ale software-urilor.

ADVERTISING

De-a lungul carierei, el a câștigat mai multe premii. Cosmin (cunoscut în comunitatea HackerOne drept @inhibitor181) a primit titlul de „Assassin” (hackerul cu cel mai mare impact) la un eveniment de hacking din Singapore, iar ulterior a câștigat din nou același premiu la un eveniment din Londra, in 2019.

El are până în prezent 468 de vulnerabilități înscrise în programele de recompense, reușind să descopere erori pentru companii precum Verizon Media, PayPal, Dropbox, Facebook, Spotify, AT&T, TikTok, Twitter, Uber, GitHub, dar și pentru Departamentul Apărării din SUA.

ADVERTISING

Aplicațiile de pe telefonul tău au acces la mai multe date decât crezi. Cum poți să le vezi și să le gestionezi (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇