Twitter reduce și mai mult personalul care moderează conținutul

Twitter reduce și mai mult personalul care moderează conținutul

Twitter Inc a făcut noi reduceri de personal în echipa care se ocupă de moderarea globală a conținutului și în unitatea care elimină discursul instigator la ură și hărțuire.

Reduceri de personal substanțiale au afectat lucrătorii din birourile companiei din Dublin și Singapore, au declarat persoane familiare cu acest subiect, anunță Reuters, care citează Bloomberg News.

Printre cei concediați de la platforma de socializare deținută de Elon Musk se numără Nur Azhar Bin Ayob, angajat relativ recent în funcția de șef al integrității site-ului pentru regiunea Asia-Pacific, și Analuisa Dominguez, director senior al Twitter pentru politica de venituri, a precizat Bloomberg.

ADVERTISING

Lucrătorii din echipele care se ocupă de politica privind dezinformarea, apelurile globale și mass-media de stat pe platformă au fost, de asemenea, eliminați.

Vicepreședintele pentru încredere și siguranță al Twitter, Ella Irwin, a confirmat pentru Reuters că Twitter a făcut unele reduceri în echipa de încredere și siguranță vineri seară, dar nu a oferit detalii. "Avem mii de oameni în cadrul Trust and Safety care lucrează la moderarea conținutului și nu am făcut reduceri în echipele care fac această muncă zilnic", a spus ea într-un răspuns prin e-mail.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o acțiune de reducere a costurilor luată de Elon Musk, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.

Compania este, de asemenea, afectată de un proces, intentat în decembrie 2022, în care se susține că Twitter a vizat în mod disproporționat angajații de sex feminin în concedieri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇