Twitter, afectat de o nouă pană mondială

Twitter, afectat de o nouă pană mondială

Reţeaua Twitter a fost din nou nefuncțională, miercuri, fiind înregistrată o pană generalizată. Mai exact, în mai multe țări din lume, la încercarea de a actualiza șirul tweet-urilor, se afișa mesajul „s-a produs o eroare”.

Potrivit site-ului Downdetector, citat de AFP, mai mulți utilizatori au semnalat că era imposibil să se actualizeze şirul tweet-urilor şi să se vadă ultimele tweeturi.

În Franţa, semnalări au început către ora locală 11:00 (12:00, ora României), peste 1.400 către ora locală 11:30 (12:30, ora României). Ele păreau să scadă o oră mai târziu, la 314.

ADVERTISING

Alte semnalări ale penei au  avut loc în India, Regatul Unit, Statele Unite, Italia sau Japonia.

Twitter nu a făcut niciun comentariu imediat.

Reţeaua s-a confruntat cu probleme tehnice în ultimele luni, la sfârşitul lui decembrie mai ales, când utilizatorii nu se puteau conecta la cont sau nu puteau consulta anumite conturi.

Pene de scurtă durată perturbă cu regularitate platformele digitale, însă întreruperi de lungă durată ale serviciilor rămân o excepţie.

Acest blocaj tehnic are loc într-un moment sensibil pentru Twitter, care se află în haos după cumpărarea sa de către Elon Musk cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie.

ADVERTISING

Miliardarul a concediat numeroşi salariaţi - inclusiv din echipe care se ocupă de mentenanţa tehnică a platformei şi a lansat mai multe dezvoltări noi, inclusiv certificarea plăţii sau modificarea dimensiunii tweeturilor.

O analistă de la Insider Intelligence, Jasmine Enberg, estimează că reţeaua de socializare - care avea peste 368 de milioane de utilizatori pe lună în întreaga lume, în 2022, urmează să piardă 32 de milioane de utilizatori până în 2024, din cauza proliferării unor conţinuturi toxice şi/sau creşterii numărului penelor.

ADVERTISING

”Personalul este redus la un minim, există aşadar foarte puţini oameni care să rezolve problemele tehnice şi pe cele care ţin de moderarea conţinuturilor”, subliniază ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇