TikTok oprește funcțiile de recompensă în UE, la somația Comisiei Europene: Riscuri grave pentru utilizatori

TikTok oprește funcțiile de recompensă în UE, la somația Comisiei Europene: Riscuri grave pentru utilizatori

TikTok a anunţat că suspendă „voluntar” funcţia noii sale aplicaţii TikTok Lite, care recompensează utilizatorii pentru timpul petrecut în faţa ecranului şi care este acuzată de Comisia Europeană că provoacă dependenţă, mai ales în rândul copiilor.

Comisia Europeană a anunţat, luni, deschiderea unei anchete şi a ameninţat că va lua chiar joi o decizie de suspendare a platformei TikTok, dacă aceasta nu renunţă la sistemul de puncte-cadou în schimbul vizionării imaginilor, care incită utilizatorii să rămână conectaţi.

ADVERTISING

Funcția Lite, lansată recent în Franța și Spania, permite utilizatorilor să câștige puncte, echivalentul a câțiva cenți zilnic, în timp ce îndeplinesc anumite sarcini pe TikTok, precum vizionarea de materiale video, a conținutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture TikTok. Aceste puncte pot fi schimbate cu recompense în bani sau vouchere pe Amazon, transmite CNBC.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mintale a utilizatorilor”.

Potrivit comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, TikTok Lite „ar putea fi la fel de toxic și ar putea crea dependență ca țigaretele ușoare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Platforma nu a comunicat Bruxelles-ului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇