Samsung va prezenta Galaxy S22 în februarie, Apple va lansa un nou iPhone în primăvară

Samsung va prezenta Galaxy S22 în februarie, Apple va lansa un nou iPhone în primăvară

Samsung a stabilit data la care va prezenta noua serie Galaxy S22, în timp ce se așteaptă ca Apple să lanseze, undeva în primăvara acestui an, o nouă versiune a celui mai ieftin smartphone din portofoliul companiei, iPhone SE.

Astfel, cea mai importantă serie de smartphone-uri a celui mai mare producător, Samsung, va fi prezentată în prima parte a lunii februarie, cu o intrare pe piaţă programată pentru a doua parte a lunii.

Un oficial Samsung a declarat, pentru publicaţia coreeană Digital Daily, că a fost aleasă data de 8 februarie pentru organizarea evenimentului în cadrul căruia va fi prezentată seria de smartphone-uri Galaxy S22.

ADVERTISING

Aceeaşi sursă a mai spus că precomenzile vor începe a doua zi, pe 9 februarie, şi că livrările vor debuta pe 24 februarie, dată de la care smartphone-urile ar trebui să fie disponibile şi în magazine.

Viitoarea serie de smartphone-uri va fi compusă, din câte se pare, din trei modele: Galaxy S22, S22 Plus şi S22 Ultra.

Modelul Ultra ar urma să preia designul şi cel puţin o parte din funcţionalităţile lui Galaxy Note, pe care Samsung a renunţat să-l mai producă.

Din informaţiile vehiculate pe surse, cele trei modele vor avea ecrane de 6,1 inch, 6,55 inch şi 6,8 inch. Camera foto principală de la S22 şi S22 Plus ar urma să fie de 50MP, însoţită de câte o cameră tele şi ultrawide. S22 Ultra va avea patru camere, în frunte cu o cameră principală dotată cu 108MP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Samsung îşi va prezenta noua serie şi la târgul Mobile World Congress de la Barcelona, însă asta deja după ce smartphone-urile vor intra pe piaţă, întrucât MWC va debuta pe 28 februarie.

Apple va lansa o nouă versiune a celui mai ieftin smartphone

Și Apple este aşteptată să lanseze, undeva în primăvara acestui an, o nouă versiune a celui mai ieftin smartphone din portofoliul companiei, iPhone SE.

De regulă, Apple preferă toamna pentru a-şi lansa noile serii de iPhone şi a prinde cele mai mari vânzări ale anului, generate de sărbătorile de iarnă. Însă există şi o excepţie, numită iPhone SE.

ADVERTISING

Un nou model iPhone SE va fi lansat în primăvară, fie în martie, fie în aprilie, susţin sursele celor de la Bloomberg.

Principalele noutăţi vor fi suportul 5G şi chipset-ul. Cel mai probabil, Apple va pune pe iPhone SE acelaşi chipset care se regăseşte pe iPhone 13, A15, care este şi cel mai puternic chipset al companiei americane le această oră.

Pentru ca autonomia să nu fie afectată negativ de adăugarea modemului 5G, aproape sigur, Apple va folosi pe viitorul smartphone o baterie mai mare decât în cazul versiunii anterioare.

Apple ar putea creşte şi spaţiul de stocare, de la un deja insuficient 64GB la un mai rezonabil 128GB. Alte îmbunătăţiri ar putea viza partea foto, însă există un mare semn de întrebare în dreptul lor.

Altfel, se pare, viitorul iPhone SE va folosi acelaşi design ca modelele anterioare, bazat pe scheletul lui iPhone 8, care şi el are deja o vechime de cinci ani.

Rămâne de văzut dacă se va păstra preţul de 400 de dolari (pentru versiunea de bază), preţul fiind elementul cheie pentru succesul lui iPhone SE, cel mai accesibil smartphone Apple.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇