Apple iPhone 13 mini versus iPhone 13 versus iPhone 13 Pro versus iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 mini versus iPhone 13 versus iPhone 13 Pro versus iPhone 13 Pro Max

Suita de telefoane iPhone 13 (mini, iPhone 13, Pro și Pro Max) de la Apple succede gama telefoanelor iPhone 12 (mini, iPhone 12, 12 Pro și 12 Pro Max). 

Dacă vrei să cumperi unul din aceste telefoane noi de la Apple, poate fi destul de greu să-ți dai seama care se potrivește cel mai bine stilului tău, dar și nevoilor tale. Prin urmare, iată o comparație între aceste patru modele iPhone 13. 

Care sunt lucrurile comune pe care le găsim pe telefoanele iPhone 13?

  • Designul similar
  • Ecranul OLED
  • Camera foto frontală
  • A15 Chip
  • IOS 15 software
  • 5G

Prin urmare, există multe asemănări între cele 4 modele iPhone 13. Toate au un design similar cu margine plata, cu toate că există câteva mici diferențe în ceea ce privește finisajul sau obiectivele camerei de pe spate. 

Modelele Pro au un aspect mai atrăgător, cu finisaj Premium, însă modelele standard oferă în continuare un finisaj foarte bun - cu rame din aluminiu de calitate foarte bună, în loc de oțel inoxidabil. Toate variantele iPhone 13 sunt motorizate de un cip A15 cu element neural, cu 16 nuclee de ultima generație. La fel, toate modelele iPhone 13 rulează cu soft iOS 15 și sunt toate compatibile cu 5G. 

În afară de acestea, există și alte similarități între cele 4 modele de telefoane iPhone 13. Mai exact, toate au panel de afișare OLED cu suport True Tone, cu Haptic Touch și HDR, cu toate că rezoluțiile lor și unele tehnologii diferă. De asemenea, toate au camera frontală și indice IP68, care confirmă faptul că sunt rezistente la apă și praf. În comparație cu modelele anterioare de telefoane iPhone 12, toate modele de la iPhone 13 vin cu un notch minim. 

ADVERTISING

Similaritățile nu se opresc aici. Indiferent dacă vei cumpără iPhone 13, 13 mini, 13 Pro sau 13 Pro Max, toate aceste mobile au Face ID. 

Dacă ai căutat deja oferte speciale pentru aceste modele de telefoane, ai observat că prețul lor diferă destul de mult, iar acest lucru se întâmplă pentru că între ele există și o serie de diferențe, în ciuda asemănărilor expuse mai sus. 

Diferențe fizice

În primul rând, observăm rapid că toate cele 3 telefoane au dimensiuni diferite, iar asta îți oferă posibilitatea să alegi mai ușor modelul care ți se potrivește mai bine. De exemplu, dacă îți plac telefoanele cu dimensiuni compacte, care se așează bine în buzunar și în palmă, te poți orienta spre variantele mai mici. Însă, dacă preferi telefoanele cu ecrane mari, ideale pentru a urmări videoclipuri, pentru a citi, pentru a naviga ușor pe Internet și pentru afișaj extra, la calitate foarte bună, cel mai bine ar fi să te orientezi spre iPhone 13 Pro Max. 

Iată mai exact care sunt dimensiunile celor 4 telefoane iPhone 13:

13 mini: 131.5 x 64.2 x 7.65mm, 141g

13: 146.7 x 71.5 x 7.65mm, 174g

13 Pro: 146.7 x 71.5 x 7.65mm, 204g

13 Pro Max: 160.8 x 78.1 x 7.65mm, 240g

Prin urmare, dimensiunile sunt toate diferite pentru cele 4 modele. Cel mai mic este iPhone 13 mini, care se bucură și de o greutate mică, doar de 141 grame. Cel mai mare telefon este iPhone 13 Pro MAX, care este și mai greu, pentru că are 240 grame. 

Cât privește iPhone standard și iPhone 13 Pro, acestea două au aceleași dimensiuni, însă varianta Pro este mai grea - are 204 grame, în comparație cu 174 grame, cât are varianta standard. Că și grosime, toate cele 4 modele sunt la fel. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ecranul

Și aici există diferențe majore. În timp ce iPhone 13 mini are ecranul cel mai mic, de 5.4 inch, iPhone 13 standard și iPhone 13 Pro au ecran de 6.1 inch, iar iPhone 13 Pro Max este cel mai mare, cu un ecran generos de 6.7 inch. Prin urmare, dacă îți doreșți un telefon iPhone cât mai mic, atunci te vei uită la 13 mini, dar dacă vrei cea mai mare dimensiune a ecranului, atunci poți alege cu încredere iPhone 13 Pro Max. În fine, există și variantele de mijloc cu ecran de 6.4 inch. Important este Apple a gândit iPhone 13 în termeni de varietate, pentru a răspunde mai multor nevoi și gusturi. 

Trebuie să mai spunem că deși cel mai mic este iPhone 13 cu ecran de 5.4 inch, acesta nu este de fapt prea mic. Are o rezoluție bună, de 2340 x 1080 pixeli, cu 476ppi. Aceste detalii tehnice sunt o confirmare a faptului că te vei putea bucură de un ecran clar, cu un afișaj genial. De fapt, mulți sunt cei care cred că dintre cele 4 variante de telefoane iPhone 13, acesta mini are cel mai bun ecran. 

Mergând mai departe, iPhone 13 și iPhone 13 Pro au ambele ecran de 6.1 inch cu rezoluție 2532 x 1170 pixeli și 460 ppi. Rezoluția lui iPhone 13 Max este de 2778 x 1284 px, cu 458 ppi. 

Dar, când faci comparație între aceste 4 telefoane, este bine să ții cont și de rată de refresh. Astfel, în timp ce iPhone 13 mini și iPhone 13 standard au rată de refresh 60 Hz, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au rată de refresh 120 Hz ProMotion. Toate telefoanele iPhone 13 au panel-uri OLED, dar iată că ratele de refresh sunt diferite. 

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au ecrane ProMotion cu rate de refresh adaptive, între 10 Hz și 120 Hz. Cu cât rată de refresh este mai rapidă, cu atât telefonul oferă o experiență de scrolling mai lînă, dar diferențele nu sunt atât de vizibile, decât poate pentru un ochi mai exigent. 

ADVERTISING

Diferențe de cameră între modelele iPhone 13

iPhone 13 mini și iPhone 13 standard au camera dublă pe spate, în timp ce iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au camera triplă pe spate și funcții suplimentare. Așa cum mulți se așteptau, principalele diferențe între cele 4 modele iPhone se pot constată la nivelul camerelor foto. 

Astfel, iPhone 13 mini și iPhone 13 au camera dublă pe spate, formată dintr-o camera principala de 12 megapixeli cu aperture f/1.6 și o camera cu unghi larg de 12 megapixeli cu aperture f/2.4. Efectele sunt incredibile pentru aceste telefoane. 

Apoi, iPone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max oferă camera triplă pe spate. Ambele au o camera principala de 12 megapixeli cu aperture f/1.5, o camera cu unghi ultra wide de 12 megapixeli cu aperture f/1.8 și o camera telefoto de 12 megapixeli cu aperture f/2.8. Obiectivele telefoto oferă zoom optic 3x. Din nou, rezultatele acestor specificații sunt extraordinare. 

Toate cele 4 modele folosesc stabilizarea prin deplasarea senzorului, iar asta ajută în obținerea unor fotografii foarte bune, în condiții de lumina scăzută. La fel, toate cele 4 modele de telefoane iPhone 13 au Smart HDR 4 pentru fotografii, model Portret cu bokeh avansat și Depth Control (control de profunzime), Night Mode (ideal pentru filmare și fotografiere pe timp de noapte) și Deep Fusion. Mai există și o funcție specială pentru filmări și fotografieri în stil cinematografic. O să fie chiar distractiv să te joci cu aceste funcții. 

Variantele PRO vin echipate și cu senzor LIDAR pentru realitate augmentată și o redare optimizată a cadrului din față camerei. De asemenea, există și alte câteva funcții suplimentare, cum ar fi Night Mode pe stil portret și mod macro. 

Toate cele 4 modele au o camera frontală de 12 megapixeli cu aceleași atribute, inclusiv Deep Fusion, stiluri fotografice și mod de noapte. 

Diferențe în materie de baterie

Există diferențe între cele 4 modele de telefoane iPhone 13 și în ceea ce privește bateria. Astfel, în timp ce bateria de pe iPhone 13 mini are o autonomie de până la 17 ore, bateria mai mare de pe iPhone 13 Pro Max are o autonomie sporită, care poate ajunge până la 28 de ore. Modelele de mijloc au și ele baterii diferite - iPhone 13 standard oferă o autonomie a bateriei de până la 19 ore, iar modelul iPhone 13 Pro are o autonomie a bateriei de până la 22 de ore. 

Faptul că bateriile sunt diferite nu ar trebui să ne mire, dacă ne gândim că cele 4 modele au dimensiuni diferite. 

Variantele de storage

Dacă vrei să cumperi iPhone 13 mini sau iPhone 13 standard o să le găseșți cu 128 GB, 256 GB și 512 GB. Dacă vrei să cumperi iPhone 13 Pro sau Pro MAX, ai în plus opțiunea de a alege 1 TB storage. Desigur, prețurile diferă pentru toate aceste variante, dar partea bună este că îți poți alege cu ușurință modelul preferat în funcție de buget și de nevoile tale concrete de stocare. În timp ce unele persoane nu doresc să facă vreun compromis și aleg cea mai mare capacitate de stocare, sunt și utilizatori care înțeleg că nu au nevoie de 1TB storage și aleg mulțumiți  o varianta cu 129 GB sau 256 GB. 

Diferențe de procesor pentru telefoanele iPhone 13

În timp ce iPhone 13 mini și iPhone 13 standar sunt echipate cu 4 nuclee, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au câte 5 nuclee. Pe toate rulează cipul A15, cu un motor neural cu 16 nuclee de generație avansată. Totuși, iPhone 13 Pro și Pro MAX au un GPU mai rapid, cu 5 nuclee, față de cele 4 nuclee de pe modele standard iPhone 13 și 13 mini. 

În utilizare, aceste diferențe nu se vor simți foarte mult.

Nuanțe opționale pentru telefoanele iPhone 13

Dacă te decizi să cumperi iPhone 13 mini sau varianta standard, poți alege din 5 nuanțe - Starlight, Midnight, Blue, Pink, Product (RED), în timp ce iPhone 13 Pro și Pro MAX sunt disponibile în 4 culori - Silver, Graphite, Gold, Sierra Blue.

Concluzie comparație versiuni telefoane iPhone 13

În concluzie, singurele diferențe dintre iPhone 13 și 13 standard sunt dimensiunea fizică, dimensiunea ecranului și desigur, prețul. În rest, nuanțele opționale, opțiunile de stocare, camera și componentele hardware sunt identice. Designul este la fel. iPhone 13 Mini are însă o baterie cu o autonomie mai mică. iPhone 13 are aceeași dimensiune că modelul iPhone 13 PRO, dar modelul PRO are o configurație mai avansată a camerei de pe spate, precum și un finisaj premium și opțiuni diferite de culoare. 

Diferența dintre iPhone 13 Pro și iPhone 13 Max este de dimensiune, de generozitatea ecranului și de preț, precum și de autonomia bateriei. Asta înseamnă că modelul potrivit de iPhone 13 pentru ține este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor concrete. Gândește-te ce dimensiune a ecranului doreșți și cât de mult înseamnă anumite funcții pentru ține. Dacă te interesează un telefon cu o camera foto cât mai bună, atunci sunt recomandate modele iPhone 13 Pro. În schimb, dacă te interesează și calitatea camerei, dar vrei și un ecran cât mai generos, poți miza pe iPhome 13 Pro Max. Dacă doar camera este importantă pentru ține, iPhone 13 Pro ar trebui să fie perfect. 

Cât costă telefoanele iPhone 13?

Iată câteva prețuri pentru cele 4 modele de telefoane iPhone 13, în configurații diferite. Ține cont de faptul că vei putea găși aceste modele și pe alte nuanțe, precum și cu capacitate de stocare diferită. 

  • Telefon Mobil Apple iPhone 13 mini, Super Rețînă XDR OLED 5.4", 128GB Flash, Camera Duală 12 + 12 MP, Wi-Fi, 5G, iOS (Negru) = 3950 lei
  • Telefon Mobil Apple iPhone 13, Super Rețînă XDR OLED 6.1", 128GB Flash, Camera Duală 12 + 12 MP, Wi-Fi, 5G, iOS (Negru) = 5400 lei
  • Telefon Mobil Apple iPhone 13 Pro, Super Rețînă XDR OLED 6.1", 128GB Flash, Camera Quad 12 + 12 + 12 MP + TOF 3D LiDAR, Wi-Fi, 5G, iOS (Argintiu)= 5700 lei
  • Telefon Mobil Apple iPhone 13 Pro Max, Super Rețînă XDR OLED 6.7", 128GB Flash, Camera Quad 12 + 12 + 12 MP + TOF 3D LiDAR, Wi-Fi, 5G, iOS (Albastru) = 8400 lei

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇