Samsung renunță în 2021 la seria de smartphone-uri Galaxy Note?

Samsung renunță în 2021 la seria de smartphone-uri Galaxy Note?

Samsung ar putea să renunțe la linia de smartphone-uri de top Galaxy Note anul viitor, o mișcare care ar reflecta scăderea puternică a cererii de smartphone-uri de ultimă generație din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Galaxy Note, cunoscut pentru ecranul său uriaș și un stylus pentru luarea de notițe, este una dintre cele două serii de telefoane premium ale Samsung - cealaltă fiind Galaxy S, care e mai compactă.

Samsung a lansat Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra 5G - Specificații și preț în România (Galerie foto&video)

În prezent, gigantul tehnologic sud-coreean nu are planuri să dezvolte o nouă versiune a Galaxy Note pentru 2021, au spus trei surse anonime.

În schimb, modelul de top al seriei Galaxy S, S21, va avea un stylus, iar următoarea versiune a telefonului pliabil Samsung va fi compatibil cu un stylus, care va fi vândut separat, a spus una dintre surse.

O a doua sursă a declarat că eforturile de dezvoltare ale companiei care în mod normal ar fi fost direcționate către Note vor fi acum canalizate spre gama de telefoane pliabile.

Samsung a refuzat să comenteze.

Tom Kang, analist la firma de cercetare Counterpoint, a declarat că vânzările din seria Note vor scădea cu o cincime, până la 8 milioane în acest an, în timp ce vânzările din seria S vor scădea probabil cu 5 milioane, până la mai puțin de 30 de milioane.

„Cererea de produse premium a scăzut anul acesta și mulți oameni nu caută produse noi”, a spus el.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Care e mai tare? (Foto & video)

Galaxy Note 20 a fost lansat în Statele Unite în acest an cu un preț de 999 dolari, la fel ca Galaxy S20, în timp ce iPhone 12 începe de la 799 dolari.

Samsung a lansat pentru prima dată Note în 2011.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇