Românul care a creat locul de întâlnire al antreprenorilor: Farmecul antreprenoriatului e că te scoate din zona de confort

Românul care a creat locul de întâlnire al antreprenorilor: Farmecul antreprenoriatului e că te scoate din zona de confort

În ultima perioadă, poate mai mult ca niciodată, ni s-a demonstrat că unul dintre pilonii principali ai dezvoltării unui business este colaborarea. Având acest lucru în minte, Alin Meteșan a creat aplicația InAfaceri.ro, cu speranța că va deveni locul de întâlnire al antreprenorilor și că va promova ideea de putere a comunității.

El a povestit pentru SpotMedia.ro despre cum e să pui bazele unei comunități dedicate oamenilor de afaceri, care sunt provocările și frumusețea antreprenoriatului, dar si despre planurile de viitor pe care le are cu această platformă.

ADVERTISING

Împreună cu asociatul său, Alin Meteșan, a înființat în 2016 un startup IT: „A fost greu, fiind o firmă mică și a durat ceva până am crescut business-ul. Și am crescut și noi odată cu el.”

Alin și echipa lui au tot dezvoltat produse software pentru clienți, dar cu mai bine de un an în urmă și-a dat seama că, pentru a trece la următorul nivel, este nevoie să lanseze un produs propriu. Așadar, a identificat nevoia din piață și a pus planul în aplicare. Și așa s-a născut ÎnAfaceri.ro.

„Aplicația se adresează antreprenorilor, care să găsească aici o comunitate unde să se conecteze cât mai ușor între ei. Au posibilitatea să tranzacționeze firme, active din toate categoriile (stocuri, imobiliare, auto, terenuri, utilaje etc.), pot accesa finanțări sau își pot promova serviciile. Există și o secțiune de noutăți care să-i țină la curent cu informațiile de actualitate din domeniu”, spune Alin.

ADVERTISING

El și-a transpus viziunea de business, experiența în vânzări și afinitatea pentru dezvoltarea parteneriatelor în acest proiect - primul său proiect personal. Iar partenerul lui de afaceri, Titus Popovici, este cel care s-a ocupat de partea tehnică.

În anumite momente mai dificile din activitatea sa profesională, Alin spune că a simțit nevoia unei comunități în care antreprenorii să se conecteze între ei.

„Sunt de părere că proprietarii de IMM-uri ar trebui să colaboreze mai mult, să se conecteze atât fizic cât și online, să se susțină reciproc prin valoarea adusă de fiecare”, punctează Alin.

ADVERTISING

Planul de viitor pentru ÎnAfaceri.ro este scalarea proiectului și este conștient că asta necesită timp, răbdare și multă perseverență. Iar pentru început, postarea anunțurilor în această aplicație este gratuită.

Consider că farmecul antreprenoriatului este că te scoate din zona de confort și totodată determină și amplifică satisfacția din momentele de succes.

Alin Meteșan

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇