Primul stat din SUA care interzice TikTok pe telefoane

Primul stat din SUA care interzice TikTok pe telefoane

Parlamentarii din Montana au adoptat un proiect de lege care interzice TikTok. Este cea mai recentă amenințare la adresa existenței aplicației deținute de chinezi în SUA.

Proiectul de lege, cunoscut sub numele de SB 419, ar interzice magazinelor de aplicații mobile să ofere TikTok spre descărcare utilizatorilor din Montana. Camera din Montana a votat cu 54-43 interdicția, notează Reuters.

Atât TikTok, cât și Apple și Google, care operează magazinele de aplicații mobile, ar fi pasibile de amenzi dacă ar încălca interdicția, în cazul în care proiectul de lege va deveni lege.

ADVERTISING

Proiectul de lege merge acum către guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, pentru a fi semnat.

"Guvernatorul va analiza cu atenție orice proiect de lege pe care legislativul îl trimite pe biroul său", a declarat un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului din Montana.

TikTok a precizat într-o declarație: "Vom continua să luptăm pentru utilizatorii și creatorii TikTok din Montana, ale căror mijloace de trai și drepturi în temeiul Primului Amendament sunt amenințate".

TikTok, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, se confruntă cu apeluri din ce în ce mai mari din partea unor parlamentari americani de a interzice aplicația la nivel național, din cauza îngrijorărilor legate de potențiala influență a guvernului chinez asupra platformei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luna trecută, o comisie a Congresului l-a interogat pe directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să aibă acces la datele utilizatorilor sau să influențeze ceea ce văd americanii pe aplicație.

TikTok a negat în repetate rânduri că a împărtășit vreodată date cu guvernul chinez și a declarat că firma nu ar răspunde pozitiv dacă i s-ar cere acest lucru.

Compania lucrează la o inițiativă numită Project Texas, care creează o entitate de sine stătătoare pentru a stoca datele utilizatorilor americani în SUA pe serverele operate de compania americană de tehnologie Oracle.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇