Ministrul Burduja promite că nu va interzice Tik Tok pentru ”românul de rând”

Ministrul Burduja promite că nu va interzice Tik Tok pentru ”românul de rând”

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, promite că nu va fi interzisă aplicaţia Tik Tok pentru ”românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie.

Burduja a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, unde trebuie luată decizia.

Ministrul a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Timiş, ce a găsit în urma verificărilor făcute în instituţiile din România referitoare la aplicaţia Tik Tok.

ADVERTISING

”Avem un raport preliminar, am solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, e un organism gestionat la nivelul CSAT, şi acolo trebuie luată o decizie cu privire la această aplicaţie. Nu vreau să mă antepronunţ, o să susţin punctul de vedere al ministerului, nu vrem niciun fel de vulnerabilitate. Interdicţiile şi cererile de până acum vizează dispozitive de serviciu, nu cele personale ale cetăţenilor”, a precizat Burduja.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Digitalizării a dat asigurări că românii de rând nu vor fi afectaţi de vreo decizie privind aplicaţia Tik Tok.

”Nu vreau să speriem pe nimeni, nu o să interzicem aplicaţii pentru românul de rând sau cel care nu are legătură cu administraţia. Eu cred că veţi avea o decizie într-o săptămână, maxim două”, a mai adăugat Sebastian Burduja.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇