Platforma de socializare a lui Donald Trump a fost interzisă în Google Play

Platforma de socializare a lui Donald Trump a fost interzisă în Google Play

Platforma de socializare Truth Social, creată de Trump Media and Technology Group, este indisponibilă în magazinul Google Play, din cauza îngrijorărilor legate de moderarea conţinutului.

Google a spus că aplicaţia nu are sisteme eficiente pentru moderarea conţinutului generat de utilizatori, ceea ce încalcă termenii şi condiţiile magazinului.

”La 19 august, am notificat Truth Social cu privire la mai multe încălcări ale politicilor standard în aplicaţia actuală trimisă şi am reiterat că existenţa unor sisteme eficiente de moderare a conţinutului generat de utilizatori este o condiţie a termenilor şi condiţiilor noastre pentru ca orice aplicaţie să fie disponibilă pe Google Play”, a declarat compania de tehnologie, care este deţinută de grupul Alphabet, pentru CNBC.

ADVERTISING

Restricţia înseamnă că utilizatorii de dispozitive cu sistemul de operare Android, care reprezintă 44% dintre utilizatorii de smartphone-uri din SUA, nu pot descărca aplicaţia.

Google nu va lăsa aplicaţia să funcţioneze până când problemele de conţinut nu vor fi rezolvate. Truth Social a recunoscut preocupările Google şi a spus că va lucra pentru a rezolva aceste probleme, potrivit Axios.

CEO-ul Trump Media and Technology Group, Devin Nunes, a spus însă o poveste diferită. Fostul parlamentar, care a fost unul dintre cei mai convinşi aliaţi ai fostului preşedinte Donald Trump în Congres, a spus că decizia depinde de Google şi nu depinde de politicile Truth Social.

ADVERTISING

”Când vom fi disponibili pe Android? Ei bine, uite, asta depinde de magazinul Google Play. Aşteptăm ca ei să ne aprobe, nu ştiu ce durează atât de mult. Cu siguranţă ar fi bine dacă ne-ar aproba”, a spus Nunes la podcastul ”Just the News Not Noise”.

Truth Social a fost creată ca o alternativă de ”liberă exprimare” la Twitter, după ce Trump a fost interzis pe platformă pentru tweet-urile sale legate de revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021.

Trump, care a avut aproximativ 88 de milioane de urmăritori pe Twitter, are aproximativ 4 milioane de urmăritori pe Truth Social, unde continuă să susţină afirmaţii false despre alegeri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇