Parlamentul European a aprobat înființarea Centrului Cyber al UE cu sediul la București

Parlamentul European a aprobat înființarea Centrului Cyber al UE cu sediul la București

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan anunță că Parlamentul European a aprobat înființarea Centrului Cyber al UE cu sediul la București.

Așadar, a fost adoptat în plenul PE regulamentul privind înființarea acestui centru.

Mureșan explică, într-o declarație remisă SpotMedia.ro, de ce vestea este una ”foarte bună”: vom întări capacitatea Uniunii Europene de a se proteja împotriva atacurilor cibernetice.

În plus, ”vom sprijini de asemenea industria, toți actorii din sectorul privat care contribuie la securitatea cibernetică a Uniunii Europene. Acest centru va fi un mare sprijin pentru ei”.

ADVERTISING

În UE există 600 de centre care se ocupă de această chestiune, iar cu înființarea acestui centru, ”aducem toate aceste resurse la un loc”.

Este vorba despre contribuția sectorului privat, cercetarea, expertiza de la nivelul autorităților publice.

Scopul: ”să facem din Uniunea Europeană un lider în materie de securitate cibernetică”.

”Sunt încântat că Bucureștiul a fost ales drept gazdă a acestui nou centru pentru securitate cibernetică. Este un câștig pentru România și este un câștig pentru Uniunea Europeană.

ADVERTISING

Candidatura depusă de România a fost considerată de statele membre cea mai bună, cea mai potrivită candidatură. (...)

România este o alegere foarte bună pentru a găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică. Există foarte mulți lucrători talentați în acest domeniu și România a fost un lider în a genera start-up-uri, noi companii de succes în acest domeniu.

Aș dori să mulțumesc tuturor statelor membre pentru faptul că au dat României această șansă. Sunt sigur că decizia de a aloca acest sediu țării noastre se va dovedi a fi un succes”, se mai arată în declarație.

ADVERTISING

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇