O firmă românească specializată în securitate informatică înființează divizia pentru analiza, detecția și răspunsul la incidente cibernetice

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
Andrei-Avadanei-CEO-Bit-Sentinel
Foto: Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel

Compania românească specializată în servicii de securitate informatică Bit Sentinel lansează o divizie nouă denumită BSS-CERT Security Operation Center, care se va ocupa cu monitorizarea atacurilor informatice prin analiza, detecția și răspunsul la incidente cibernetice pentru companiile din România.

Securitatea cibernetică a devenit o prioritate pentru companiile din întreaga lume, dat fiind faptul că multe dintre acestea și-au mutat, în contextul creat de pandemie, activitatea exclusiv online.

Extinderea perimetrului de activitate prin work from home pentru angajați a introdus noi canale de comunicare ce expun companiile la și mai multe vulnerabilități.

O simplă încălcare a securității companiei poate conduce la pierderi operaționale și de date și, mai mult decât atât, poate avea un impact semnificativ asupra reputației. Acest lucru înseamnă pierderi de clienți și, în cele din urmă, de bani.

ADVERTISING

De peste cinci ani suntem activi pe piața din România și am fost implicați în procesul de consolidare a securității informatice pentru multe companii locale, dar și internaționale. Astfel, am văzut din linia întâi ce înseamnă nevoia de securitate mai ales acum, când tot mai multe afaceri își mută operațiunile în online. De aceea, am înființat BSS-CERT Security Operation Center, o divizie a Bit Sentinel care oferă servicii de monitorizare continuă a amenințărilor cibernetice, dar și intervenția în caz de incidente de securitate. Aceste servicii se adresează prioritar companiilor mici și mijlocii din ecosistemul local de business, fiind accesibile ca buget și acoperind nevoia de securitate cibernetică, asemeni unei asigurări. Trăim într-o lume în care e o chestiune de timp până când un atac cibernetic are loc, tocmai de aceea trebuie să fim pregătiți și să răspundem în mod adecvat unui astfel de incident informatic.

Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel
ADVERTISING

Compania a dezvoltat aceste servicii de securitate pentru a integra toate elementele cheie din companii: oameni, tehnologie și metodologie. Astfel, inginerii de securitate supraveghează și gestionează procesele de securitate pe baza cerințelor și a contextului specific fiecărui business, dar și a tipului de amenințări ce vizează companiile.

Scopul final este scăderea perioadei în care un incident este identificat de compania țintă și mitigarea acestuia, înainte de a produce daune semnificative în sistemele informatice.

În prezent, conform studiului „Cost of a data breach 2019”, timpul mediu de identificare al unui atac este de 206 zile. 

BSS-CERT Security Operation Center oferă un sistem complet de monitorizare, alertare, managementul incidentelor și investigații și acoperă toate procesele de securitate cibernetică.

Zilnic sunt analizate activitățile ce au loc în sistemele informatice, sunt create tipare și sisteme de alertare care identifică anomalii ce mai apoi sunt verificate de echipa de experți ai departamentului.

ADVERTISING

Bit Sentinel își propune consolidarea operațiunilor din România

Bit Sentinel este renumită pe piața din România pentru serviciile profesionale de securitate cibernetică în special pe zona de penetration testing.

Datorită principiilor și viziunii, Bit Sentinel este una din puținele companii locale care oferă servicii profesionale ce acoperă întregul proces de securitate.

Echipa este orientată către inovație, servicii de calitate și s-a dovedit a fi un partener de încredere pe termen lung pentru multe brand-uri cunoscute din țară. 

Ne propunem să consolidăm parteneriatele existente, astfel vrem să aducem și mai multă valoare în serviciile noastre prin această nouă divizie: BSS-CERT Security Operation Center. Considerăm că este un moment oportun să ne concentrăm atenția spre a ajunge la cât mai multe companii și a le veni în ajutor, prin soluții personalizate în funcție de nevoile fiecărei companii.

Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel

Securitatea cibernetică, respectiv implementarea metodelor de monitorizare și alertare pentru analiză, identificare, detecție și răspuns la incidente informatice, reprezintă o parte importantă în evoluția IT&C. Prin accesarea acestor servicii, companiile pot crește viteza medie de reacție pentru eliminarea amenințărilor și reduce costurile adiacente unui astfel de incident (financiar, reputație, pierderea datelor sau inactivitate).

Despre Bit Sentinel

Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice din 2015 și oferă servicii complete de securitate informatică, precum: servicii de penetration testing, audit de securitate IT, servicii de consultanță, servicii de compliance PCI-DSS, GDPR, NIS, dar și pentru procesatori de plăți, asiguratori sau brokeri, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, răspuns la incidente și investigații ale atacurilor cibernetice.

Începând cu 2020, Bit Sentinel oferă și servicii pe zona de Security Operation Center (SOC) ce includ monitorizarea continuă a activității companiilor, identificarea și izolarea amenințărilor cibernetice înainte de a produce daune semnificative în sistemele informatice. Aceste servicii sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărei companii în parte și susținute de o echipă de specialiști certificați în domeniu.

Bit Sentinel oferă, de asemenea, și sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, dezvoltând cursuri și programe speciale pentru pasionații de securitate care doresc să învețe noțiunile de bază.

Compania a fost coordonator tehnic la Campionatul European de Securitate Informatică – ECSC în 2019, când lotul României a câștigat trofeul și face parte din echipa de organizare a uneia dintre cele mai mari competiții internaționale de securitate cibernetică: DefCamp Capture the Flag.

Pentru detalii puteți accesa site-ul Bit Sentinel sau pagina de Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇