O nouă eroare a Facebook i-a lăsat pe utilizatori fără milioane de urmăritori. Chiar și Zuckerberg a pierdut o cifră uriașă

O nouă eroare a Facebook i-a lăsat pe utilizatori fără milioane de urmăritori. Chiar și Zuckerberg a pierdut o cifră uriașă

Mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare sunt afectați de o reducere a numărului de urmăritori, din cauze necunoscute.

Nici fondatorul Facebook nu a scăpat de această problemă. Mark Zuckerberg a pierdut peste 119 milioane de urmăritori și a rămas cu mai puțin de 10.000, relatează publicația The Economic Times.

„Facebook a creat un tsunami care mi-a șters aproape 900.000 de utilizatori și mi-a lăsat doar 9.000. Îmi cam place comedia Facebook", a scris pe Twitter Taslima Nasrin, susținătoare a drepturilor femeilor și scriitoare din Bangladesh.

ADVERTISING

Cauzele problemei nu sunt, deocamdată, cunoscute.

„Suntem conștienți că unele persoane se confruntă cu un număr inconsistent de urmăritori pe profilurile de Facebook. Lucrăm pentru revenirea la normal cât mai repede posibil și cerem scuze pentru orice problemă", a transmis un purtător de cuvânt al companiei Meta.

Scăderea masivă a numărului de urmăritori ar putea avea legătură cu încercările companiei Meta de a face „curățenie" pe Facebook, după ce rețeaua de socializare a fost acuzată în repetate rânduri pentru mediul toxic de comunicare pe care l-a creat. Potrivit Facebook, în fiecare zi sunt blocate milioane de încercări de a crea conturi false pe această platformă, create „cu intenția de a ne încălca politicile".

ADVERTISING

În plus, Meta Platforms este afectată de contextul economic dificil. Compania-mamă a Facebook a redus planurile de a angaja ingineri cu cel puţin 30% în acest an, a relatat Reuters în iunie, iar la finele lunii septembrie Zuckerberg și-a anunțat angajații că Meta Platforms va bloca angajările şi va continua restructurarea, pe fondul unei situaţii macroeconomice incerte. Astfel, bugetele pentru majoritatea echipelor vor fi tăiate, iar șefii de departamente sunt puși să se descurce cum pot.

Pierderea numărului de urmăritori survine după o „serie neagră" pe plan financiar pentru Mark Zuckerberg. CEO-ul și fondatorul Meta/Facebook a pierdut, de la începutul anului, 71 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă peste jumătate din averea sa.

ADVERTISING

Zuckerberg are acum o avere de 55,9 miliarde de dolari și ocupă locul 20 în clasamentul miliardarilor. Este cea mai mare scădere în această ierarhie și coincide cu cel mai prost rezultat financiar al fondatorului Facebook din 2014 până în prezent. Cu doi ani în urmă, Zuckerberg deținea o avere de 106 miliarde de dolari, fiind depășit doar de Jeff Bezos și Bill Gates.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇