Mașinile Google Street View se întorc în România din această primăvară

Mașinile Google Street View se întorc în România din această primăvară

Mașinile Google Street View se întorc în România primăvara aceasta. În următoarele luni, ele vor străbate șoselele țării și vor vizita peste 100 de localități, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. 

Preluarea de imagini 360o Street View în România va începe vineri, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești sau Pașcani și până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad.

Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată aici: https://www.google.com/streetview/explore/#sv-headed.

Street Wiew e disponibil în peste 85 de țări

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica.

În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Disponibil în România din 2010

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps.

Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la Internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: