iPhone 13 Pro vs. Samsung Galaxy S21 Plus - care e mai tare?

iPhone 13 Pro vs. Samsung Galaxy S21 Plus - care e mai tare?

iPhone 13 Pro de la Apple și Galaxy S21 Plus de la Samsung sunt telefoanele momentului.

Dar care dintre cele două e mai tare?

Design, display și durabilitate

Designul nu mai e demult un punct de cotitură în ceea ce privește decizia de cumpărare, deoarece telefoanele arată din ce în ce mai bine. Este și cazul celor două modele pe care le avem în vizor – chiar dacă nu seamănă între ele. 

Samsung Galaxy S21 Plus este subțire și elegant, are niște margini aproape insesizabile, iar în partea de sus există doar camera frontală care e imersată direct în ecran.

Pe de altă parte, iPhone 13 Pro are un aspect mai sportiv, cu margini mai accentuate și un „breton” care ascunde camera pentru selfie și alți senzori, fiind mai puțin vizibil decât în cazul modelelor anterioare. Ambele smartphone-uri au display-uri OLED superbe și performante, care redau excelent culorile.

ADVERTISING

Nimic nu protejează mai bine un telefon ca o husă, dar asta nu înseamnă că producătorii nu se străduiesc să facă telefoanele cât mai durabile. Iar Apple a luat fața rivalilor de la Samsung la acest capitol - iPhone 13 Pro are o carcasă din oțel inoxidabil (și nu din aluminiu), ecranul fiind dotat și cu tehnologia Ceramic Shield, astfel că ar trebui să fie mai rezistent la zgârieturi și șocuri mecanice.

Sumarizând, Galaxy S21 Plus are un avans la capitolul design pentru lipsa „bretonului”, în timp ce iPhone 13 Pro punctează suplimentar când vine vorba de durabilitate.

Verdict: Egalitate

Performanță, baterie și reîncărcare

Nu e nicio surpriză faptul că Apple și Samsung și-au dotat vârfurile de gamă cu cele mai noi tehnologii, Galaxy S21 Plus funcționează în baza procesorului Qualcomm Snapdragon 888, destul de performant încât să susțină jocuri 3D și editare foto-video pentru mulți ani de-acum încolo. Similar, cipul A15 Bionic e demn de numele său, astfel că iPhone 13 Pro va funcționa la cel mai înalt nivel.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Să trecem la baterie, capitol la care Apple a făcut în sfârșit o investiție demult așteptată.

Grație îmbunătățirilor, iPhone 13 Pro rezistă două zile fără să-l bagi în priză. Comparativ, Galaxy S21 Plus te ţine 24 de ore, suficient însă să nu depinzi de încărcător. Și că tot veni vorba, ambele au parte de încărcare rapidă, astfel că o jumătate de oră e de-ajuns să poți să pleci liniștit/ă la drum. 

Verdict: iPhone 13 Pro 

Sistemul de camere foto

Galaxy S21 Plus are o cameră principală de 64 MP, una ultrawide de 12 MP, una telephoto 12 MP cu zoom optic 3x și cea pentru selfie-uri de 10 MP. Specificațiile foto sunt premium, iar telefonul face fotografii de calitate. Însă iPhone 13 Pro este peste - „gașca” e formată dintr-o cameră principală de 12 MP, una ultrawide de 12 MP și una telephoto tot de 12 MP. Dar are si numeroase funcții și îmbunătățiri software care fac din telefonul Apple (poate) cel mai bun pentru poze. Dacă S21 Plus e în dezavantaj, Samsung s-a gândit la pasionații de fotografii, cărora le e destinat S21 Ultra (mai multe detalii AICI). 

ADVERTISING

Verdict: iPhone 13 Pro

Funcții speciale

Ambele telefoane sunt compatibile 5G, au asistenți digitali și funcții pentru emoticoane - Animoji și Memoji pentru iPhone și AR Emoji pentru S21 Plus. Mai sunt și alte suprize plăcute, dar telefonul de la Samsung e super util grație modulului multitasking numit DeX și a scannerului pentru amprentă încorporat în ecran.

Verdict: Samsung Galaxy S21 Plus

Preț

Prețul pentru iPhone 13 Pro de la Apple pornește de la 5.700 de lei, iar prețul pentru Samsung Galaxy S21 Plus începe de la 5.150 de lei. 

Care e mai tare?

Samsung Galaxy S21 Plus este un competitor foarte puternic, dar iPhone 13 Pro are câteva domenii unde este ușor superior: sistemul de camere foto și bateria. 

Altfel, această comparație este utilă în cazul în care ești indecis/ă strict între cele două telefoane. Dacă ești fan/ă iOS, clar merită să-ți iei telefonul de la Apple. Iar dacă îți place Android ca sistem de operare, indubitabil Galaxy S21 Plus este opțiunea cea mai bună. Asta dacă-ți permiți să dai atația bani pe un telefon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇