10 lucruri pe care trebuie să le știi despre iPhone 13

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre iPhone 13

Noul iPhone 13 face furori pe piața internațională. Dacă nu treci cu vederea cele mai noi apariții, cu siguranță ai observat deja că el a fost lansat oficial și pe piața din România.

Iar dacă vrei să dispui de cea mai nouă apariție tehnologică în domeniul telefoanelor în mâinile tale, pe care s-o testezi și s-o utilizezi după bunul plac, vei putea descoperi că-ți poți rezerva cu ușurință modelul tău favorit de smartphone iPhone 13 prin precomandă, la evoMAG.

Înainte de a-ți adăuga telefonul în coșul de cupărături există o serie de lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Așa că am analizat în detaliu noul model de telefon marca Apple și îți dezvăluim în continuare cele mai importante 10 aspecte pe care trebuie să le știi.

Cele mai importante 10 aspecte despre iPhone 13

Orice apariție tehnologică stârnește controverse. Iar iPhone 13 nu face excepție, mai ales că vorbim de un brand care a revoluționat piața tehnologică în ultimii 10 ani. Așa că, este perfect normal să-ți pui o serie de întrebări înainte ca noua apariție să-și facă loc la tine în colecție. Fie că aștepți momentul oficial al lansării sau că vrei să fii pe deplin informat referitor la performanțele acestuia, vei descoperi astăzi răspunsul la toate întrebările tale. Fii în continuare cu ochii pe acest material ca să afli cum te va impresiona noul model - iPhone 13.

Când apare oficial?

În lunile trecute erau zvonuri că iPhone 13 va fi lansat în mod oficial în luna septembrie. Însă, poți observa că acest lucru nu s-a întâmplat, motivul fiind cel mai probabil unul logistic. Noile zvonuri afirmă că iPhone 13 va fi disponibil în mod oficial la finalul acestei luni, cel târziu la începutul lunii viitoare.

ADVERTISING

Însă, dacă dorești să faci o schimbare sau să te asiguri că vei fi printre primele persoane care vor descoperi, vor testa și vor utiliza în avanpremieră iPhone 13, poți analiza toate modelele disponibile la precomandă de pe evoMAG. Vei găsi toate versiunile acestei linii, precum și principalele specificații, astfel încât să știi la ce să te aștepți atunci când vei intra în mod oficial în posesia acestuia. Așa că, poți solicita chiar acum noul tău smartphone iPhone 13.

Design

Așa cum cei de la Apple ne-au obișnuit, iPhone 13 vine cu un design pe care nu-l poți trece cu vederea cu ușurință, fiind un smartphone elegant ce cuprinde toate performanțele de actualitate în domeniul tehnologiei.

Telefonul este compact și fiabil având o greutate de doar câteva sute de grame în ciuda materialelor cu aspect premium prin care Apple dorește să ofere posibilitatea de a se bucura de un smartphone rezistent la uzură și accidente neprevăzute.

Astfel, display-ul este prevăzut cu protecție Gorilla Glass, precum și cu tehnologie Super Retina de 800 nits care asigură o luminozitate mult mai sporită față de versiunile anterioare (cu aproximativ 30%) și o claritate mult mai ridicată. Noul smartphone își dorește prin designul să să faciliteze operarea utilizatorilor, dar și să îmbunătățească percepția despre rolul și funcțiile unui smartphone care iată, va putea fi utilizat cu succes atât pentru a iniția apeluri către cei dragi, cât și pentru a surprinde cadre foto-video sau pentru perioade de relaxare în care poți viziona filme pe alese, fie să te joci.

De menționat este și faptul că aspectul noului telefon va prezenta finisaje mate și că, alături de marginile rotunjite și grosimea cu 0,2 mm mai mare față de cea a generațiilor anterioare va oferi mai multă stabilitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Performanțe iPhone 12 vs. iPhone 13

Dacă dispui deja de iPhone 12, cu siguranță vei dori să știi de ce să iei în considerare noul model, mai ales că, din momentul lansării nu a trecut o perioadă atât de îndelungată.

De la sine înțeles vechimea iese din discuție, dat fiind că cei care sunt cu adevărat pasionați de tehnologie vor simți nevoia să-și upgradeze cât mai des colecția de telefoane. În plus, pentru cine dorește să fie în tendințe și să dispună de cele mai noi performanțe Apple, investiția în iPhone 13 se poate dovedi a fi o alegere excelentă.

Dar dacă te numeri printre cei care analizează performanțele în detrimentul tendințelor, trebuie să știi că iPhone 13 este considerat “fratele mai mare” pentru iPhone 12. Astfel, între cele două generații există mici diferențe precum:

  • Autonomie cu aproximativ 2 ore mai sporită;
  • Design cu fantă superioară redusă ce asigură o acuratețe mai sporită, mai multă claritate și precizie pentru o atenție la detalii mai sporită indiferent de tipul activității întreprinse;
  • Disponibilitatea de a alege un smartphone Apple în nuanța de roz, lucru care nu era posibil la iPhone 12;
  • Mecanism de încărcare rapidă la nivelul întregii lansări, completată cu o autonomie mai mare
  • Camere mai proeminente cu focus în timp real;
  • Îmbunătățiri în ceea ce privește memoria internă la care poți opta pentru un smartphone cu o capacitate de stocare mult mai mare;
  • Conexiune 5G.

Sigur, aceste diferențe dintre iPhone 12 și iPhone 13 pot face diferența în utilizare chiar dacă nu vorbim de diferențe exagerat de mari. Putem afirma fără îndoială că, plusul la capitolul performanțe poate schimba întru totul experiența de operare, mai ales în cazul utilizatorilor care nu se vor mulțumi cu puțini și își vor dori să beneficieze de tot ce e mai bun  de la noul lor telefon. Totodată, trebuie să știi că prețul de lansare este similar cu cel al modelului iPhone 12 așa că poți plăti o sumă excelentă pentru a te bucura de performanțe mai bune.

ADVERTISING

Așadar, dacă-ți dorești ultima generatie de smartphone, iPhone 13 se poate dovedi a fi alegerea perfectă și unul dintre cele mai bune opțiuni de telefoane pentru oameni moderni, la final de 2021.

Câte versiuni vor fi disponibile?

Smartphone-ul iPhone 13 vine în 8 versiuni de culoare, 3 modele de bază, 3 modele cu dimensiuni diferite la capitolul display și respectiv 4 dimensiuni cu privire la capacitatea de stocare.

Astfel, putem afirma că vei putea alege cu ușurință iPhone 13 în funcție de preferințe personale și necesități, atât la capitolul estetică, cât și la capitolul performanțe.

Astfel, seria iPhone 13 poate fi clasificată astfel:

  • După serie: iPhone 13, iPhone 13 Max, iPhone 13 Pro;
  • După memoria flash: 128 GB, 256 GB, 512 GB și respectiv 1TB;
  • După culoare: albastru, alb, roșu, negru, roz, auriu, argintiu, gri,
  • După display: 5.4”, 6.1”, 6.7”.

Noul smartphone iPhone 13 va răspunde afirmativ la toate solicitările tale la nivel tot unitar, fără excepții. Iată, dacă îți dorești un smartphone care să iasă cu ușurință în evidență, poți opta pentru o nuanță îndrăzneață și un ecran generos. Dar la fel de fiabilă poate fi și opțiunea de bază în care să alegi iPhone 13 classic, cu ecran de 5.4” și memorie internă de 128 GB Flash, pe negru, pe care-l poți personaliza ulterior prin intermediul unei huse.

Cum a fost îmbunătățită camera?

Cei mai mulți aleg în prezent un nou smartphone și respectiv, un smartphone de ultimă generație, pentru proprietățile impresionante cu care sunt dotate camerele foto, prin intermediul cărora se pot realiza conversații video care să corespundă 1:1 cu realitatea, precum și capturi în detaliu la portrete sau peisaje.

Modelele basic de iPhone 13 dispun de un sistem principal de camere duale de 12 MP , în timp ce versiunile PRO și Pro Max dispun de un mecanism triplu de camere principale, respectiv Quad-camera, cu aceleași proprietăți, dar dotate extra cu funcția TOF 3D LIDAR care permite realizarea unor cadre mult mai profesioniste și mai bogate în detalii, cu un control și răspuns în timp real (funcție deja prezentă în cazul multor smartphone-uri disponibile pe piață, în prezent).

Desigur, acestea sunt completate de către camera frontală prin intermediul căreia vei putea surprinde cu succes trăsăturile tale faciale atunci când participi la conferințe, discuții live etc.

Autonomie și încărcare

Până în prezent, autonomia bateriilor prezente pe modelul iPhone 13 pare să fie un mister. Ce știm însă e faptul că, întreaga linie va fi mult mai performantă și mai durabilă decât generațiile mai vechi și inclusiv față de modelele iPhone 12 și Iphone 11.

Astfel, s-a confirmat faptul că autonomia bateriei prezente pe modelele iPhone 13 varianta standard va avea un plus de funcționare de aproximativ 2-2.5 ore, în timp ce autonomia de care va dispune iPhone 13 Pro va beneficia de un plus de o oră și 30 minute față de ediția iPhone 12. Desigur, cea mai bună autonomie va fi prezentă pe modelul Pro Max, despre care zvonurile afirmă că va fi cu aproximativ 2 ore mai mare față de iPhone 12 Pro Max.

Un detaliu rămâne neschimbat și anume cel cu referire la acumulator unde, nici iPhone 13 nu va beneficia de acumulator de încărcare, ci doar de cablu USB lightning cu încărcare rapidă. Să nu uităm că acest aspect nu va fi o problemă pentru tine dacă ești deja deținătorul unei generații recente iPhone 13  sau dacă ești dispus să achiziționezi sursa de încărcare a cărui preț este unul modic. Bineînțeles, vei putea să încarci smartphone-ul inclusiv prin funcția Wireless, cu ajutorul unui încărcător compatibil.

Cu ce accesorii este compatibil?

Știm deja că iPhone 13 vine la pachet cu cablul USB din dotare. Dar cu siguranță ești interesat să afli dacă există alte limitări în ceea ce privește corelarea telefonului cu alte accesorii pe care poate le deții deja sau pe care dorești să le achiziționezi în continuare, ca să-ți facilitezi experiența în utilizareși mai mult.

Apple a lansat de curând inclusiv o nouă serie de smartwatch-uri cu funcții impresionante. De amintit sunt și popularele căști fără fir AirPods care sunt deja utilizate de către o varietate de persoane. Atât noile accesorii lansate, cât și cele vechi existente pe piață, vor fi compatibile cu iPhone 13. Așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la asocierea accesoriilor tale favorite la noul smartphone.

Ce memorie va avea iPhone 13?

Amintim și faptul că iPhone 13 vine cu 3 variante de memorie flash care va asigura îndeplinirea tuturor nevoilor cu privire la stocarea materialelor multimedia.

Există 3 opțiuni, respectiv cea de 128 GB prezentă pe clasicul iPhone 13 și iPhone 13 mini, și inclusiv opțiunile de 256 GB, respectiv 516 GB.

Modelele premium din seria Pro și Max Pro vin cu un atuu remarcabil la capitolul memorie flash unde, poți opta inclusiv pentru varianta cu 1TB memorie. Aceasta va corespunde întru totul nevoilor persoanelor care folosesc smartphone-ul pentru numeroase activități și hobby-uri, ce poate impune nevoia unei memorii interne pe măsură, mai ales ținând că nici iPhone 13 nu oferă posibilitatea extinderii memoriei cu un card SD.

Memoria va fi completată cu procesorul Hexa-Core care va oferi telefonului performanțe și un rulaj impresionant, demn de ultima generație a tehnologiei.

Care este cel mai bun model din noua colecție iPhone 13?

Este foarte puțin probabil să putem afirma că există un model exclusiv din colecția iPhone 13 care se poate intitula drept “cel mai bun model”. Fiecare smartphone a acestei colecției dispune de propriile sale particularități care îl transformă în modelul ideal pentru utilizatorul care îl alege. În consecință, acest lucru poate fi suficient pentru a afirma că vei dispune de cea mai bună achiziție.

Desigur, per ansamblu, am putea oferi stributul de cel mai bun versiunii Pro Max care, impresionează întru totul atât estetic, printr-un ecran generos, cât și printr-o memorie mai generoasă, un procesor mai eficientă și funcții de top.

Cât costă iPhone 13?

Ca să beneficiezi de iPhone 13 va fi necesar să scoți din buzunar o sumă cuprinsă între aproximativ 4000 lei și 9000 lei. Sigur, costul variază de la un comerciant la altul, fiind stabilit în același timp și de performanțele cu care este prevăzut smartphone-ul ales. Cu cât vei opta pentru un model cu caracteristici mai vaste, cu atât va fi necesar să cheltuiești mai mult.

În mod cert, la evoMAG vei găsi toate modelele prezente în colecția actuală iPhone 13, la cel mai bun preț de pe piață. Astfel, dacă ți-a atras atenția și este exact ce ai nevoie, poți analiza cu atenție configurațiile fiecărui model în parte și să precomanzi seria care ți se potrivește cel mai bine.