IBM înlocuiește 7.800 de locuri de muncă cu inteligența artificială

IBM înlocuiește 7.800 de locuri de muncă cu inteligența artificială

International Business Machines Corp (IBM) are în plan să înlocuiască aproximativ 7.800 de locuri de muncă cu inteligența artificială (AI) în următorii ani, a declarat CEO-ul Arvind Krishna.

În perioada următoare, angajările, în special în funcții de back-office, cum ar fi resursele umane, vor fi suspendate, a spus Krishna, potrivit Bloomberg.

Ea a adăugat că 30% din joburile care nu se adresează clienților ar putea fi înlocuite cu AI în cinci ani.

„30% din aceste locuri de muncă ar putea fi înlocuite cu ușurință de AI în următorii cinci ani”, a spus ea.

ADVERTISING

Declarațiile sale vin într-un moment în care inteligența artificială a captat atenția oamenilor din întreaga lume după lansarea ChatGPT de către OpenAI, Bing Chat de la Microsoft și Bard de la Google.

Planul lui Krishna marchează una dintre cele mai mari strategii pentru înlocuirea forței de muncă, anunțate ca răspuns la tehnologia care progresează rapid.

Sarcini banale, cum ar fi mutarea angajaților între departamente, vor fi probabil complet automatizate, a spus Krishna. Însă unele funcții de HR, cum ar fi evaluarea productivității, nu vor fi înlocuite în următorul deceniu, a adăugat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

IBM are în prezent aproximativ 260.000 de angajați și continuă să angajeze personal pentru dezvoltare de software și poziții orientate către clienți.

Krishna, care conduce compania din 2020, s-a concentrat pe renunțarea la afacerile cu creștere redusă și ar putea lua în considerare vânzarea diviziei meteo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇