Google şi-a lansat primul smartwatch. Ce face special Pixel Watch - specificaţii şi preţ (Video)

Google şi-a lansat primul smartwatch. Ce face special Pixel Watch - specificaţii şi preţ (Video)

Cu foarte mare întârziere şi după mai multe decizii contradictorii, Google s-a decis să dezvolte un smartwatch. Pixel Watch arată promiţător şi are potenţialul de a deveni un succes, dacă şefii companiei vor avea răbdare, de această dată.

Google a optat pentru un cadran rotund, care măsoară doar 41 mm, este subţire şi cântăreşte numai 32 de grame, fără brăţară.

Pixel Watch are o notă de eleganţă şi ar putea fi pe placul celor care preferă un smartwatch care seamănă cu un ceas tradiţional.

image-5
Foto: Google blog

Dezavantajul acestei abordări vine din faptul că nu este loc pentru o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care promite o autonomie de 24 de ore. Cu un cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute.

ADVERTISING

Google spune că noul cadran al noului său Pixel Watch este fabricat din oțel inoxidabil reciclat în proporție de 80%, care este aliniat cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei. Cadranul său este disponibil în trei culori - negru, argintiu și auriu.

Utilizatorii pot upgrada smartwatch-ul cu benzi de culori diferite.

Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, însă foloseşte şi un procesor secundar, Cortex M33, responsabil de optimizarea bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri.

ADVERTISING

Pixel Watch are GPS, LTE şi NFC pentru plăţi wireless.

image-4
Foto: Google blog

Poate măsura pulsul şi oxigenarea sângelui şi integrează multe dintre aplicaţiile Google, de la Gmail şi Calendar la Assistant şi Maps cu funcţii de ghidare.

Toate funcţiile de sănătate şi fitness sunt realizate de Fitbit.

Google spune că ceasul său oferă cele mai bune calități atât ale unui fitness tracker, cât și ale unui smartwatch, cu ajutorul capacităților ML (machine learning) de pe dispozitiv. Utilizatorii pot obține, de asemenea, un scor zilnic de pregătire care este disponibil pe Fitbit Charge 5 și pe smartwatch-urile mai noi.

ADVERTISING

Funcția se află în spatele unui paywall, deși clienții vor primi șase luni de abonament gratuit la Fitbit premium împreună cu ceasul.

De asemenea, Google zice că Pixel Watch oferă cel mai precis dispozitiv de urmărire a ritmului cardiac. La fel ca Apple Watch, acesta are detectare a căderilor.

Introducing Google Pixel Watch

Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 350 de dolari, în vreme ce cea cu conexiune de date va fi cu 50 de dolari mai scumpă.

Ambele vor fi disponibile din 13 octombrie.

Google a prezentat şi noua serie de smartphone Pixel 7


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇