Ceasul de aur al lui Hitler a fost vândut pentru o sumă uriașă - Liderii evrei au catalogat licitația ca fiind „detestabilă” (Video)

Ceasul de aur al lui Hitler a fost vândut pentru o sumă uriașă - Liderii evrei au catalogat licitația ca fiind „detestabilă” (Video)

Un ceas despre care se spune că ar fi aparţinut liderului nazist Adolf Hitler a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari la o licitaţie din SUA. Ceasul Huber, care a fost vândut unui ofertant anonim, prezintă o svastică şi are gravate iniţialele AH.

Liderii evreilor au condamnat licitaţia înainte de vânzarea de la Alexander Historical Auctions din Maryland. Cu toate acestea, casa de licitaţii, care a mai vândut în trecut amintiri naziste, a declarat presei germane că scopul său este de a păstra istoria, scrie BBC.

ADVERTISING

Adolf Hitler a condus Germania nazistă între 1933 şi 1945, orchestrând uciderea sistematică a 11 milioane de oameni, dintre care şase milioane au fost ucişi pentru că erau evrei.

Catalogul de produs al ceasului spune că este posibil ca acesta să fi fost oferit ca un cadou de ziua de naştere a liderului fascist în 1933, anul în care a devenit cancelar al Germaniei. O evaluare a casei de licitaţii arată că ceasul a fost luat ca suvenir atunci când aproximativ 30 de soldaţi francezi au luat cu asalt Berghof, refugiul montan al lui Hitler, în mai 1945. Se crede că apoi ceasul a fost revândut şi a avut mai mulţi proprietari până în prezent.

ADVERTISING

Alte articole din licitaţie au inclus o rochie care a aparţinut soţiei lui Hitler, Eva Braun, fotografii cu autografe ale oficialilor nazişti şi o stea a lui David din pânză galbenă pe care este imprimat cuvântul "Jude", care în germană înseamnă evreu. În timpul holocaustului, naziştii i-au obligat pe evrei să poarte aceste elemente de identificare galbene sub formă de brăţări sau insigne, cu intenţia de a-i izola şi hărţui.

O scrisoare deschisă semnată de 34 de lideri evrei a descris vânzarea ca fiind "detestabilă" şi cerea ca obiectele naziste să fie retrase de la licitaţie.

Hitler’s Gold Watch for sale

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇