Germania nu găsește un temei pentru interzicerea TikTok

Germania nu găsește un temei pentru interzicerea TikTok

Ministrul de Interne german, Nancy Faeser, a declarat că nu vede niciun temei pentru a interzice aplicaţia TikTok în Germania, deși platforma chineză de social media este supusă unor presiuni politice tot mai mari în SUA.

Potenţiala interzicere a TikTok, platformă populară mai ales în rândul tinerilor, este discutată în prezent în SUA, informează DPA.

Faeser, care se află în vizită în Statele Unite, a spus totodată că oficialii trebuie să fie conştienţi de faptul că TikTok este o companie din care pot fi extrase datele utilizatorilor şi din acest motiv este necesară supravegherea. El a subliniat că se acordă mare atenţie identificării cât mai repede posibil a influenţei statului chinez.

ADVERTISING

Potrivit lui Faeser, este nevoie de o acţiune generală pentru a evita o dependenţă economică a Germaniei de pieţe sau furnizori chinezi şi pentru a evita interferenţa statului chinez.

"Tocmai am ieşit dintr-o puternică dependenţă de Rusia în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie. Nu vrem să creăm mai multe dependenţe", a spus Faeser.

TikTok are mai mult de un miliard de utilizatori pe plan mondial şi este folosită pe scară largă atât în SUA, cât şi în Europa, unde este singura platformă populară de social media care nu îşi are sediul în SUA.

ADVERTISING

Preocupările au crescut la nivel global cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze locul şi datele de contact ale utilizatorilor prin ByteDance, compania mamă din China a TikTok.

Administraţia Biden le-a cerut proprietarilor chinezi ai TikTok să-şi vândă acţiunile sau aplicaţia s-ar putea confrunta cu interdicţie în SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇