Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conținuturile

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conținuturile

Publicaţia britanică Financial Times (FT) a anunţat lansarea unui acord strategic cu OpenAI, compania de inteligenţă artificială (AI) care a creat robotul conversaţional ChatGPT, pentru a îmbunătăţi această aplicaţie cu conţinuturi ale cotidianului economic.

Astfel, prin adresarea unei întrebări chat-ului de inteligenţă artificială, acesta va oferi ca răspuns rezumate sau citate din articolele Financial Times, explică publicaţia economică într-o notă de presă.

În schimb, acest cotidian, care "deja le-a oferit tuturor angajaţilor săi accesul la ChatGPT", va colabora în dezvoltarea unor noi produse de inteligenţă artificială pentru cititorii săi.

ADVERTISING

Potrivit directorului grupului Financial Times, John Ridding, colaborarea dintre FT şi OpenAI va menţine cotidianul economic în "avangarda" evoluţiei formelor de acces la informaţie.

El a subliniat şi importanţa ca instrumentele de inteligenţă artificială să înţeleagă necesitatea retribuţiei economice a creatorilor de conţinut.

"OpenAI înţelege relevanţa transparenţei, atribuirii şi retribuţiei, valori esenţiale pentru noi, dar şi că este în interesul utilizatorilor ca acest tip de produse să cuprindă surse fiabile", a explicat John Ridding.

ADVERTISING

Acesta subliniază că dezvoltarea tehnologică este inevitabilă, motiv pentru care publicaţia britanică va lua în acest proces măsurile necesare pentru a-şi proteja conţinutul. "Am îmbrăţişat mereu noile tehnologii şi revoluţiile, şi vom continua să lucrăm manifestând curiozitate, dar trebuie să fim atenţi în timp ce navigăm prin acest nou val al schimbării", a concluzionat el.

OpenAI a mai încheiat astfel de colaborări cu agenţia americană de ştiri Associated Press (AP), editorul german Axel Springer, cotidianul francez Le Monde şi cu grupul media spaniol Prisa Media.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇