Facebook a prezentat o pereche de ochelari inteligenţi (Video)

Facebook a prezentat o pereche de ochelari inteligenţi (Video)

Facebook şi-a prezentat, după mai multe luni de prea puține informaţii, prima pereche de ochelari inteligenţi, realizaţi împreună cu Ray-Ban.

Publicitate

Primii ochelarii inteligenţi la a căror dezvoltare a contribuit Facebook se numesc Ray-Ban Stories şi nu diferă prea mult, ca design, de formatul tradiţional al celebrului producător de ochelari.

Ray-Ban Stories au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări - acestea fiind, de fapt, funcţiile de bază ale noilor ochelari, alături de posibilitatea preluării sau realizării unui apel (prin intermediul telefonului mobil) şi de ascultarea conţinutului audio prin intermediul a două difuzoare.

Publicitate

Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda “Hey, Facebook”, fie folosind un mic touchpad montat pe ramă.

Ochelarii au suficient spaţiu de stocare pentru a păstra în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera de 5MP.

Bateria din dotare ar trebui să ţină aproximativ 6 ore, cu o folosire intermitentă. Încărcarea completă a acesteia durează o oră.

Şi mai important, noii ochelari inteligenţi arată ca o pereche de ochelari obişnuiţi, fiind confortabili la purtat şi mai grei doar cu câteva grame.

Ray-Ban Stories vor fi disponibili, cel puţin la început, doar în 6 ţări, printre care nu se află şi România. Aceştia vor costa cel puțin 300 de dolari.

Facebook unveils its first smart glasses

Introducing Ray-Ban Stories. Smart glasses that let you capture photos and videos, share them with friends, listen to...

Publicată de Mark Zuckerberg pe Joi, 9 septembrie 2021

Citește și alte știri despre Facebook:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇