Epic Games și Lego vor să construiască împreună un metavers pentru copii

Epic Games și Lego vor să construiască împreună un metavers pentru copii

Epic Games și Lego Group au anunțat un parteneriat pe termen lung prin care vor să „contureze viitorul metaversului” prin construirea unei experiențe digitale în care copiii se pot juca online în siguranță.

Cele două companii nu au oferit detalii, dar au subliniat trei principii care stau la baza demersului: să acorde prioritate bunăstării copiilor, să protejeze intimitatea copiilor și să le ofere atât copiilor, cât și adulților instrumentele necesare pentru a-și îmbunătății experiență digitală, scrie Washington Post.

ADVERTISING

„Grupul LEGO a captivat imaginația copiilor și adulților prin jocul creativ timp de aproape un secol și suntem încântați să ne unim pentru a construi un spațiu în metavers care este distractiv și creat pentru copii și familii”, a spus fondatorul și CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, într-un comunicat de presă.

Definiția metaversului variază foarte mult, dar este, în general, considerată a fi următoarea evoluție a Internetului: o rețea de spații virtuale care deschide noi modalități pentru utilizatori de a interacționa.

ADVERTISING

Rămâne neclar ce presupune noul proiect, dar acest parteneriat poate face ca un joc Lego sandbox să concureze cu platforme de creație populare precum „Roblox” și „Minecraft”.

Epic a înregistrat deja un mare succes în rândul publicului tânăr cu „Fortnite”, un joc care a adus companiei venituri de peste 9 miliarde de dolari în 2018 și 2019.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇