Efectele pandemiei: Tinerii petrec cu până la 27% mai mult timp pe PC-uri

Efectele pandemiei: Tinerii petrec cu până la 27% mai mult timp pe PC-uri

Rolul PC-ului a devenit crucial în timpul pandemiei, în special pentru tineri. Reprezentanții Generației Z și Millennials petrec acum cu între 24 și 27% mai mult timp pe laptopuri și calculatoare decât în perioada pre-COVID, relevă un studiu realizat de HP în SUA și remis SpotMedia.ro.

PC-ul era important și înainte de pandemie, dar acum a devenit esențial. Asta pentru că nu e folosit doar pentru muncă sau școală, ci este un element crucial și pe partea de wellbeing. De exemplu, 57% dintre participanții la studiu au precizat că folosesc PC-ul pentru a ține legătura cu prietenii și familia. 

ADVERTISING

Deși începem să ne obișnui cu noua normalitate, PC-ul rămâne o parte importantă în activitățile de la serviciu - mai ales că 70% dintre cei intervievați au precizat că angajatorul îi lasă se lucreze de acasă în totalitate sau parțial în viitor.

Copiii folosesc tehnologia atât pentru educație, cât și pentru distracție. Cei mici încearcă să compenseze timpul petrecut cu colegii la școală și cu prietenii în timpul liber prin activități realizate de pe PC, cum ar fi jocurile video, de exemplu.

PC-ul a devenit o componentă importantă și în ceea ce privește sănătatea - 85% dintre medicii incluși în studiu au declarat că fac consulturi pe Internet și se conectează online cu pacienții lor.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, PC-ul a devenit și mai important pentru petrecerea timpului liber: 63% dintre cei intervievați spun că laptopul sau calculatorul reprezintă una dintre principalele surse de distracție și amuzament.

pc-studiu-hp

Dar ce anume fac tinerii pe aceste dispozitive?

Conform studiului HP, din ce în ce mai mulți petrec timpul pe calculator sau laptop creând sau consumând conținut. De asemenea, colaborarea este un cuvânt-cheie în aceste vremuri, care se reflectă și în statistici.

utilizare-generatie-z-PC

De asemenea, HP a pregătit pentru 2020 o serie de dispozitive (laptopuri și imprimante) care să facă munca de acasă mai plăcută. Mai multe detalii, în curând pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Apasă AICI pentru mai multe știri din industria IT


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇