Donald Trump anunță lansarea propriei rețele sociale

Donald Trump anunță lansarea propriei rețele sociale

Donald Trump a anunţat lansarea propriei reţele sociale denumită „Truth Social„, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

"Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor", a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022, notează AFP.

🚨President Donald J. Trump Announces Trump Media & Technology Group🚨“I created TRUTH Social and TMTG to stand up to...

Publicată de Hirsh Singh pe Miercuri, 20 octombrie 2021

Marile companii din Silicon Valley şi-au "folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America", a adăugat Donald Trump.

Omul de afaceri republican a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul criminal asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie.

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter - unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase -, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

Fostul preşedinte promite de luni întregi crearea propriei reţele sociale.

Platforma "Truth Social" va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie, din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi "no-woke".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇