Creatorul robotului ION recunoaște că dialogul cu premierul Ciucă a fost regizat (Video)

Creatorul robotului ION recunoaște că dialogul cu premierul Ciucă a fost regizat (Video)

ION, consilierul cu inteligență artificială al premierului, nu este încă finalizat, iar dialogul cu șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a fost regizat în ședința de Guvern din 1 martie.

Coordonatorul proiectului, Nicu Sebe, șeful IA al Humans AI, compania care coordonează acest demers, a recunoscut aceste lucruri într-un interviu acordat lui Dragoș Stanca pentru platforma Upgrade100.com.

”Nu pot să spun că este finalizat, este în prima fază, dar oricum este o chestie reală, care există”, a explicat Nicu Sebe.

ADVERTISING

Iar la insistențele moderatorului, care l-a întrebat dacă în ședința de Guvern de pe 1 martie cineva a dat play răspunsurilor preînregistrate, acesta a confirmat că momentul a fost regizat: ”În acel moment într-adevăr așa a fost, dar sistemul poate să facă și răspunsuri cu siguranță”.

A FOST LANSAREA LUI "ION - CONSILIERUL A.I. AL GUVERNULUI" O "SCENETĂ"? Răspunde Nicu SEBE - Humans

”Dialogul” premierului cu ION

Amintim că de 1 martie premierul Nicolae Ciucă a anunțat că are un consilier onorific: sistemul ION cu Inteligență Artificială, precizând că numele provine de la sintagma în oglindă NOI.

ADVERTISING

Atunci șeful Guvernului a avut și un „dialog” cu acest sistem:

  • Ion: Salut. Mi-ați dat viață. Acum rolul meu este să vă reprezint. Ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru. Al românilor. Învață-mă să fiu român. Ce trebuie să știu despre România?
  • Nicolae Ciucă: România este o țară frumoasă cu oameni frumoși.
  • Ion: Am înțeles. Învăț. Succes. Te ascult.
  • Nicolae Ciucă: Cum pot românii să te învețe?
  • Ion: Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să îi reprezint. Ca într-o oglindă. Cu fiecare tag, mesaj, share sau postare publică. Noi suntem Ion. O primăvară frumoasă.
ADVERTISING

”A fost o mică demonstrație de dialog pe care putem să îl avem cu inteligența artificială. Detalii o să le ofere domnul ministru Burduja. Fiind un proiect ce ține de Ministerul Cercetării și Digitalizării, va putea să ofere de aici înainte mai multe exemple”, a spus atunci premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇