Ce cameră de supraveghere bună să cumperi în 2022?

În ultima perioadă tot mai mulți oameni au devenit adepții camerelor de supraveghere. Sunt ușor de utilizat dar cel mai important sunt foarte eficiente. Fie că sunteți în vacanță sau doar doriți să supravegheați parcarea casei dumneavoastră și curtea , puteți alege dintr-o mulțime de modele.

Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să țineți cont de anumite aspecte.

Vizibilitatea pe timpul nopții

 Este un aspect destul de important atunci când vă decideți să achiziționați o cameră de supraveghere. Noapte este destul de întuneric iar camera de supraveghere trebuie să aibă vizibilitate foarte bună atât pe timpul zilei, dar mai ales pe timpul nopții.

Pentru a identifica mai ușor intrușii ( atunci când este cazul ) trebuie să aveți în vedere și rezoluția aparatului. Poate face o mare diferență având o calitate mult mai bună a imaginii..

Camera de supraveghere trebuie montată în cele mai importante puncte ale casei, în punctele strategice. Este bine să țineți cont de distanța pe care o poate cuprinde camera, înălțimea de montare și numărul acestora. În acest caz camerele wireless sunt cele mai bune pentru astfel de locuri, fiind mai ușor de instalat.

Un alt punct cheie foarte important în momentul în care vă alegeți camera de supraveghere este memoria sau cablajul acesteia. Trebuie să aibă o memorie destul de mare, pentru a putea să înregistreze pe o periaoda cât mai lungă și apoi să accesați cu ușurință imaginile video.

Să nu uităm nici de funcțiile adiționale care pot face o mare diferență în alegerea corectă a camerei de supraveghere cum ar fi microfonul, sistemul de luminare și alarmele incorporate.

ADVERTISING

Dacă vorbim despre o cameră de supraveghere montată la exterior trebuie să țineți cont de rezistenta pe care aceasta o are la condițiile meteorologice cel mai indicant fiind un minim de protecție IP 66.

Iluminarea poate fi și ea un factor decisiv în alegerea dumneavoastră . Funcția de iluminare automată este deja incorporată în camerele de supraveghere noi apărute pe piață. Astfel în momentul în care se detectează mișcare ele se vor aprinde  pentru a intimida oaspeții nepoftiți.

Întrebări frecvente care pot apărea în momentul în care doriți să achiziționați o cameră de supraveghere

Care este diferența dintre camerele de supraveghere și camerele de securitate? 

Diferența dintre cele două este aceea că aparatele de supraveghere folosesc CCTV, pentru zone, camere sau clădiri unde este necesară o înregistrare continuă. Camerele de securitate în schimb, sunt de cele mai multe ori echipate cu funcție de detectare a mișcării și încep înregistrarea abia în acel moment. Acest tip de camere sunt cel mai des folosite pentru locuințe.

Pot funcționa camerele de securitate fără internet?

Multe camere de securitate nu pot funcționa fără internet, însă sunt camere ce pot avea memorie internă sau pot salva informațiile cu ușurință prin cabluri la un HDD extern sau un PC...

Poate vă întrebați, către ce cameră să vă îndreptați așa că vă detaliez câteva dintre cele mai bune camere de supraveghere.

Camera de supraveghere Video TP-LINK Tapo C310 ver. 1.0

Filmează ultra HD având o rezoluție foarte bună de 3MPx, o lentilă fixă de 4 mm și o rază de acțiune de până la 30 de metrii cu IR. Gradul de protecție este IP66 și poate fi folosită la exterior dar în același timp și în interior. Această cameră poate fi conectată prin RJ-45 clasica mufa de ethernet sau mai ușor wireless.  

ADVERTISING

Surpriza la acest aparat este detectarea miscariilor și transmiterea unei notificări pe telefon atunci când senzorii depistează activitate.

Înregistrarea se face pe un hard extern sau chiar pe un card microSD local de 128 Gb unde poți avea acces mereu și rapid la videoclipuri.

Camera este dotată cu microfon care te poate ajuta în anumite situații în caz că nu te aflii la domiciliu să transmiți live un mesaj către un vecin sau unei persoane care nu te-a găsit acasă. Integrat mai are o alarma și semnal luminos pentru a îndepărta posibilele persoane ostile.

Poți controla tot de pe telefonul tău și să îți știi casa sau biroul în permanentă în siguranță.

Prețul de achiziție este de 230 RON

Camera de supraveghere video Hikvision Hiwatch HWI-B120H-D/W(D)28

Are o rezoluție Full-HD 1920 x 1080 pixeli cu 2 megapixeli.

Are un unghi de vizualizare mare : 114.5 grade orizontală / 62 grade verticală / 135.5 diagonală ceea ce permite o filmare mai amplă și un număr mai mic de camere de achiziționat pentru a acoperii întreaga proprietate.

Lentila fixă de 2.8 mm și cele 30 FPS ajută fluiditatea și claritatea filmărilor.

Este dotată cu wireless și cu port de rețea RJ 45 ceea ce o face să fie foarte ușor de instalat pe un PC sau laptop. Incorporat are și un slot pentru mitro SD care acceptă un card de până la 256 Gb fiind mai ușor de instalat dar și o înregistrare mult mai lungă.

Microfonul este incorporat fiind un plus pentru a putea lua contact cu cineva din exterior când nu sunteți acasă sau la birou.

Distanța de filmare este de 30 de metrii cu infraroșu.

Are o carcasa de metal și plastic, o greutate de 272g și culoarea alba

ADVERTISING

Prețul de achiziție: 136.60 RON

Camera de supraveghere video eufyCam 2 Security wireless

Camera vine cu o nouă inovație pe piața din Romania având una dintre cele mai bune filmări pe timp de noapte și zi datorită tehnologiei NightVision. Funcționează foarte bine în toate condițiile meteo fie iarna sau vara ploaie sau căldură având un grad de protecție IP 67.

Rezoluția de 1080p nu este nici ea de neglijat.

Acest aparat iese foarte mult în evidentă prin sistemul triplu de fixare: suport de perete, suport magnetic sau prin lipire pe suprafețe metalice.

Camera video eufyCam 2 are incorporată o sirenă foarte puternică de 100 de decibeli și poate fi conectată ușor la orice smartphone IOS sau Android.

Această cameră funcționează doar cu sistemul de supraveghere eufy Security HomeBase 2 la care puteți conecta mai multe camere atât în interior cât și în exterior.

O super cameră fară fire este tot ce ne dorim. Cu asta ne suprinde eufyCam2, o baterie incorporată care rezista până la 1 an sau până la 3 ani în standby.

Distanța de filmare cu infraroșu este de aproximativ 10 m.

Culoare este alba.

Prețul de achiziție este de 699 RON

Camera de supraveghere video PNI PNI-652W

Camera PNI IP652W este o cameră de exterior ce poate fi controlată de pe smartphone cu ajutorul aplicației dedicate CamHi, valabilă pe Android și iOS, sau Laptop. Pachetul vine cu CD de instalare inclus pentru Laptop. Camera PNI IP652W are funcție de detecție persoane. Aceasta scanează și identifica silueta umana ce se mișcă în cadru și activează înregistrarea sau declanșarea unei alarme.

Funcții: Camera este echipată cu microfon și difuzor, astfel comunicarea se poate realiza ușor de la distantă. Camera înregistrează video la o rezoluție de 1920x1080 pixeli, ceea ce garantează o calitate foarte bună. Aparatul este capabil să înregistreze în buclă. Astfel dispozitivul poate înregistra incontinuu, ștergând înregistrările cele mai vechi. Pentru această funcție, este necesar instalarea unui card microSD. Aceasta poate înregistra în condiții de noapte, până la 50 m datorită celor 5 leduri infraroșu. De asemenea permite schimbarea unghiului de filmare la distanță pe un unghi de 355 de grade pe orizontală și 120 de grade pe verticală, având  funcție de 5x zoom optic. Datorită slotului de card de memorie microSD până la max 128GB, înregistrarea este posibilă atât local, cât și la distantă pe un calculator.

 Prețul de achiziție: 529,00 Ron

Camera de supraveghere Video TP-Link Tapo C100

Camera Tapo C100 este o cameră de interior cu un design modern și minimalist. Aceasta este controlată și gestionată ușor prin aplicația Tapo. Poate fi controlată ușor prin rețeaua wireless, bluetooth sau chiar cu control vocal folosind Google Assistant sau Amazon Alexa. Camera filmează și înregistrează video la o rezoluție 1080p ce asigură o imagine clara. De asemenea, aceasta are incoroporat microfon și difuzor, astfel puteți vorbi cu cei dragi la fel ca pe telefon. Camera Tapo C100 are funcție de stocare locală folosind un card de memorie microSD de până la 128GB. Modul privacy este util în protejarea intimității atunci când dorești să îl activezi. Dispozitivul vine echipat cu modul de noapte. Acesta iți permite să înregistrezi noaptea pe luminozitate scăzută, pe o rază de 9 m. Camera are de asemenea funcția de detectare a mișcării. Aceasta se activează ori de cate ori detectează mișcare și trimite o notificare utilizatorului. De asemenea, aceasta poate declanșa și o alarmă sonoră și luminoasă.

Preț de achiziție : 120,00 Ron

Kit Supraveghere Video PNI AHD PTZ1300

 Kit-ul de supraveghere Video PNI AHD PTZ1300 este un sistem format din 4 camere cu indice de protecție IP 66, ce permite montarea camerelor în condiții de praf și umiditate, fiind perfecte atât pentru montarea la exterior cât și în interior. Rezoluția camerelor este 1920x1080 Full HD 2MP oferă cea mai bună calitate video. Vizibilitatea în timpul nopții este de asemenea posibilă pe o distantă de până la 30 de metri, datorită celor 36 de leduri infraroșu. Conectarea unui monitor printr-un cablu HDMI sau VGA la DVR, vă permite să supravegheați în timp real obiectivele vizate. Kit-ul de supraveghere Video PNI AHD PTZ1300 poate fi controlat de pe smartphone cu ajutorul aplicației dedicate XMEye, valabilă pe Android și iOS, sau folosind un computer cu aplicația General CMS pentru Windows. Sistemul PTZ1300 suportă un HDD 3.5” de maxim 14TB. Camera permite schimbarea unghiului de filmare folosind cele 3 puncte de reglare 360 grade, respectiv 180 de grade.

Pachetul conține: 1 x DVR / NVR (fară HDD) 1 x alimentator DVR / NVR 4 x camere supraveghere 1 x alimentator camere supraveghere 1 x spliter 1x5 4 x cabluri video și alimentare (18.3 metri) 1 x mouse usb 1 x telecomandă (fară baterii) CD software și manual de utilizare.

 Preț de achiziție: 699,00 Ron

Kit supraveghere video eufy Cam 2 Security wireless, HD 1080p, IP67, Nightvision, 3 camere video (Alb)

Kit-ul de supraveghere video eufy Cam 2 Security este un sistem format din 3 camere certificat IP67, ce permite montarea camerelor în condiții de praf și ploaie, fiind perfecte atât pentru montarea la exterior cât și în interior. Camerele funcționează fară fir, bateria acestora fiind capabilă să funcționeze 365 zile sau 3 ani în standby.

Materialul compozit din care sunt realizate oferă protecția necesară pentru a rezista celor mai severe condiții meteo. Camera are o rezoluție video 1080P și împreună cu tehnologia NightVision, poate înregistra în condiții de noapte și lumină la cea mai bună calitate. Kit-ul video eufy Cam 2 se poate instala ușor prin lipirea de suprafețe metalice, folosind suportul magnetic sau suportul exterior. Eufy Cam 2 poate fi controlat de pe smartphone cu ajutorul aplicației dedicate, valabilă pe Android și iOS. Prin conectarea la Amazon Alexa, utilizatorul poate controla și vizualiza ușor sistemul de supraveghere.

Preț de achiziție 2199,00 Ron

Camera supraveghere video PNI IP5POE

Acest aparat de supraveghere are o rezoluție mare de 5MP ( 2560x1920).

Față de alte camere aceasta nu are wireless dar poate fi montata cu ușurință cu cablul de legătură ethernet transmisia fiind sigură.

Incorporat are un microfon, 12 leduri infraroșu care filmează până la 30 de metrii și un unghi generos de filmare de 80 de grade.

Este mică având dimentiuni reduse 140 x 90 x 65, cu o greutate de numai 0.325 g și un grad de protecție IP 66. Montajul poate fi făcut cu ușurință pe exteriorul locuinței sau biroului.

Camera de supraveghere PNI IP5POE este recomandată a fi instalată  atât pe sistemul PNI House IPMAX POE Five cât și cu orice sistem video True POE.

Culoare este albă.

Preț de achiziție: 199 Ron

În funcție de bugetul dumneavoastră și de necesitățiile pe care le aveți, veți putea demara acest proiect bine informați, având o multitudine de variante din care să alegeți.

Indiferent de ce cameră de supraveghere veți alege dumneavoastră, nu uitați să apelați la un serviciu de specialitate în instalarea acestora deoarece ei vor știi mult mai bine unde pot fi poziționate camerele, înălțimea de montare a acestora. Așa veți putea sta liniștiți în confortul casei dumneavoastră sau să vă bucurați de vacanta mult așteptată fară griji.