Atentat la supremația Google. OpenAI a anunțat un motor de căutare inovator, numit SearchGPT. Va fi ca o conversație

Atentat la supremația Google. OpenAI a anunțat un motor de căutare inovator, numit SearchGPT. Va fi ca o conversație

OpenAI a anunţat un prototip al motorului său de căutare, numit SearchGPT, care îşi propune să ofere utilizatorilor „răspunsuri rapide şi în timp util cu surse clare şi relevante”.

Compania a declarat joi că intenţionează în cele din urmă să integreze instrumentul, care este în prezent testat cu un grup mic de utilizatori, în chatbot-ul său ChatGPT, transmite CNBC.

Lansarea ar putea avea implicaţii pentru Google şi motorul său de căutare dominant.

De la lansarea ChatGPT în noiembrie 2022, investitorii Alphabet s-au îngrijorat că OpenAI ar putea prelua cota de piaţă de la Google în serviciile de căutare, oferind consumatorilor noi modalităţi de a căuta informaţii online.

ADVERTISING

Cu acest prototip, OpenAI testează apele pentru a face exact asta, promiţând utilizatorilor şansa de „a căuta într-un mod mai natural, mai intuitiv” şi de a pune întrebări ulterioare „la fel cum aţi face într-o conversaţie”.

Iată aici o simulare.

„Credem că există loc pentru a face căutarea mult mai bună decât este astăzi”, a scris CEO-ul OpenAI, Sam Altman, într-o postare pe X.

În mai, Google a lansat AI Overview, pentru un public limitat, pe care CEO-ul Sundar Pichai a numit-o cea mai mare schimbare în căutare din ultimii 25 de ani, permiţând utilizatorilor să vadă un rezumat al răspunsurilor la interogări în partea de sus a căutării Google.

ADVERTISING

Deşi Google a lucrat la AI Overview de mai bine de un an, au apărut multe critici publice, după ce utilizatorii au observat rapid că interogările au returnat rezultate fără sens sau inexacte în cadrul caracteristicii AI - fără nicio modalitate de a renunţa.

”„Google a cam tremurat puţin de când au apărut aceste lucruri pentru prima dată”, a spus Daniel Faggella, fondator şi şef de cercetare la Emerj Artificial Intelligence Research, referindu-se la inteligenţa artificială generativă. Nu a părut că compania lor s-a prăbuşit între timp, dar i-am văzut cum făceau.

ADVERTISING

Anunţul SearchGPT urmează lansării de către OpenAI, joia trecută, a unui nou model AI, ”GPT-4o mini”. Noul model este o ramură a GPT-4o, cel mai rapid şi mai puternic model al startup-ului de până acum, pe care l-a lansat în mai în timpul unui eveniment transmis în direct cu directori.

OpenAI, susţinut de Microsoft, a fost evaluat la peste 80 de miliarde de dolari de către investitori.

Compania, fondată în 2015, este sub presiune să rămână în fruntea pieţei AI generative, în timp ce găseşte modalităţi de a câştiga bani, deoarece cheltuie sume masive pe procesoare şi infrastructură pentru a-şi construi şi antrena modelele.

Luna trecută, OpenAI a anunţat angajarea a doi directori de top, precum şi un parteneriat cu Apple care include o integrare ChatGPT-Siri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇