Armata României va avea un stand la Bucharest Gaming Week, cu robot mobil și simulatoare de zbor

Armata României va avea un stand la Bucharest Gaming Week, cu robot mobil și simulatoare de zbor

Armata României va fi prezentă, sâmbătă şi duminică, cu un stand la Bucharest Gaming Week, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit organizatorilor evenimentului, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de militari care prezintă diferite oferte educaţionale, dar şi de robotul mobil, prezent în premieră, care se va plimba printre standuri, aducând un plus de dinamism experienţei.

Ca parte a activităţilor planificate, cei curioşi vor putea încerca trei simulatoare de zbor, dar şi simulatorul virtual pentru exersarea şedinţelor de tragere.

La standul Armatei României, participanţii pot testa un simulator de zbor în realitate virtuală, o replică a elicopterului IAR 316 B, un model de antrenament produs de Industria Aeronautică Română.

ADVERTISING

Cei prezenţi pot folosi simulatorul ELITE PI-135 pentru decolare, proceduri de zbor instrumental cu folosirea mijloacelor de radionavigaţie şi aterizare.

Simulatorul DCS (Digital Combat Simulator) de zbor pentru avioanele IAK-52 şi F-16 va reda cu foarte mare acurateţe atât modelul dinamic de zbor, cât şi funcţionarea sistemelor interne ale aeronavelor.

Spaţiul în aer liber vă găzdui un bootcamp organizat de cercetaşii militari, în care cei mici îşi pot testa capacitatea de efort, un stand la care vizitatorii vor putea învăţa despre nodurile marinăreşti, dar şi despre tipurile de focuri şi adăposturile folosite de cercetaşii militari.

ADVERTISING

Cei mici sunt aşteptaţi cu jocuri şi concursuri, inclusiv un colţ de face painting, şi vor putea vedea un autovehicul de tip VAMTAC, din dotarea Poliţiei Militare.

Pe scena principală de la Bucharest Gaming Wee va urca şi cea mai titrată jucătoare de Counter-Strike din lume, românca Ana Dumbravă.

În premieră, gamerii vor putea participa la un "Treasure Hunt" în cadrul căruia vor avea şansa de a câştiga sute de premii atractive. Vânătorii de comori vor trebui să descarce aplicaţia oficială a evenimentului Bucharest Gaming Week 2023, disponibilă în Play Store şi AppStore, iar apoi să îndeplinească misiunile care pot varia de la a vizita anumite standuri la a poşta pe conturile proprii de social media. Punctele adunate în urma îndeplinirii provocărilor vor putea fi preschimbate în sute de premii.

Tinerii care vor dori să urmeze o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video vor putea afla mai multe lucruri de la reprezentanţii Echo School, un program care va certifica internaţional viitori specialişti în gaming, începând cu 2024. Tinerii vor putea urma două programe de studiu: game design şi produţie şi game engineering.

Scena principală de la Bucharest Gaming Week va găzdui o mulţime de turnee şi competiţii, prezentate de cei mai populari streameri. Fanii League of Legends nu vor să rateze meciul demonstrativ, în cadrul căruia două echipe îşi vor măsura forţele într-o confruntare memorabilă.

Scena de la Bucharest Gaming Week va aduce în lumina reflectoarelor şi Paradă de Cosplay, în cadrul cărora vor defila creatorii celor mai reuşite costume inspirate de personaje din jocuri video, dar şi meciurile incendiare organizate în nou lansatul Counter-Strike 2.

Nu vor lipsi nici cele mai noi jocuri lansate la nivel internaţional, care vor putea încercate la Bucharest Gaming Week pe cele mai performante console şi sisteme de gaming.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇