Apple va avea un serviciu de streaming specializat în muzică clasică

Apple va avea un serviciu de streaming specializat în muzică clasică

Apple a anunţat, după ce a cumpărat un startup care dezvolta un serviciu de streaming pentru muzică clasică, că va folosi tehnologia achiziţionată pentru a lansa propria aplicaţie de streaming pentru astfel de muzică.

Apple a cumpărat Primephonic, un serviciu de streaming care oferă acces exclusiv la muzică clasică. Detaliile tranzacţiei nu au fost anunţate, însă Apple nu a făcut un secret şi din scopul achiziţiei.

Producătorul iPhone-ului spune că, în urma acestei achiziţii, va începe să lucreze la o aplicaţie proprie de streaming, care va oferi acces exclusiv la muzică clasică. Aplicaţia ar urma să fie lansată cândva anul viitor.

ADVERTISING

Între timp, pe 7 septembrie, Primephonic îşi va închide deja porţile, ca urmare a vânzării către Apple. Abonaţii actuali îşi vor primi banii înapoi şi vor beneficia de 6 luni gratuite de abonament la Apple Music.

Viitoarea aplicaţie de streaming va combina interfaţa aplicaţiei Primephonic cu unele dintre funcţiile pe care Apple le oferă şi în prezent în cadrul Apple Music.

Apple promite o experienţă deosebită adepţilor muzicii clasice şi, în acelaşi timp, spune că multe dintre aceste melodii vor fi disponibile la o calitate ridicată, în format lossless.

ADVERTISING

Citește și alte știri despre Apple:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇