Apple contraatacă în războiul cu Epic Games, după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Apple contraatacă în războiul cu Epic Games, după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store

Dată în judecată de Epic Games, compania Apple a dat şi ea în judecată Epic Games după ce jocul Fortnite a fost scos din App Store, acuzand-o că şi-a făcut propriul sistem de plată în joc ca să nu plătească vreun comision.

„Deşi se consideră un Robin Hood modern, e vorba doar de o companie cu o afacere de miliarde care refuză să plătească daune”, acuză Apple.

Apple a exclus Fortnite din App Store. Este unul dintre cele mai populare jocuri din lume

Producătorul jocului Fortnite a introdus un sistem de plată prin care evita magazinul de aplicaţii al Apple care opreşte 30% comision. Miza este uriaşă: 116 de milioane de gameri aveau Fortnite pe sistemul de operare de la Apple.

ADVERTISING

„Din cei 350 de milioane de utilizatori înregistraţi, mai mult de 116 milioane sunt pe iOS. Sunt mulţi jucători de Fortnite! Oamenii au cheltuit bani şi oamenii au comunităţi în interiorul acestor jocuri. Au un mod propriu prin care îşi trăiesc vieţile într-o lume care s-a schimbat foarte mult recent, iar oamenii caută tot mai mult un astfel de mediu. Aşa comunică ei cu prietenii, aşa se conectează între ei”, spune Lew Later, youtuber.

Apple își prezintă pe 15 septembrie noile produse. Pentru următorul iPhone mai așteptăm însă puțin


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇