Tragedia de la filmul lui Alec Baldwin: Actorul "a mințit în mod flagrant", potrivit procurorilor

Tragedia de la filmul lui Alec Baldwin: Actorul "a mințit în mod flagrant", potrivit procurorilor

Alec Baldwin a „minţit în mod flagrant” pentru a se disculpa de împuşcăturile fatale în urma cărora a murit directoarea de imagine la filmul său western „Rust”, iar neglijenţa sa a compromis siguranţa filmărilor, potrivit procurorilor însărcinaţi cu acest caz.

Filmările pentru acest film au devenit tragice în octombrie 2021 la o fermă din New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite. Actorul a îndreptat o armă care trebuia să conţină doar gloanţe oarbe, dar un glonţ real a ucis-o pe Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza, scrie AFP.

ADVERTISING

Acuzat de omor prin imprudenţă, actorul riscă până la 18 luni de închisoare. El susţine că a fost asigurat că arma sa era inofensivă, iar avocaţii săi cer anularea procesului, programată pentru luna iulie.

De asemenea, el neagă că ar fi apăsat pe trăgaci, ceea ce este "absurd la prima vedere", insistă procurorii însărcinaţi cu cazul, în documentele publicate luni, cerând menţinerea procesului.

Un raport de expertiză al FBI a concluzionat că arma ţinută de actor nu ar fi putut să tragă fără ca trăgaciul să fi fost apăsat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Actorul "a minţit în legătură cu comportamentul său" pe platoul de filmare, schimbându-şi povestea pentru a evita responsabilitatea, au continuat procurorii. La prima confruntare cu poliţia, actorul nu a susţinut că arma s-a descărcat de la sine sau că Halyna Hutchins i-a spus să îndrepte arma spre ea. Aceste elemente fac parte din "povestea" sa, care a fost dezvoltată ulterior în presa americană, subliniază ei.

"Combinaţia dintre neglijenţa şi lipsa de experienţă a lui Hannah Gutierrez şi lipsa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranţa celor din jurul său s-a dovedit fatală", au acuzat procurorii.

ADVERTISING

Procurorii au criticat atitudinea actorului, care a fost şi producător la "Rust". Potrivit martorilor, "el striga în mod regulat" la toată lumea şi dorea să termine filmul mai repede. "Presiunea exercitată de domnul Baldwin asupra echipei de pe platou a compromis în mod regulat siguranţa", a precizat acuzarea, criticând "un om care nu-şi controla emoţiile".

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă la începutul lunii martie. Potrivit acuzării, neglijenţa ei repetată a permis introducerea de muniţie reală pe platoul de filmare, sfidând toate regulile industriei cinematografice.

Acest incident rar a şocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Filmările la "Rust" au fost reluate câteva luni mai târziu şi s-au încheiat în Montana, cu Matthew, soţul Halynei Hutchins, în calitate de producător executiv. La sfârşitul anului 2022, Hutchins a renunţat la procesul său civil împotriva lui Alec Baldwin printr-o înţelegere nedivulgată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇