Cîţu continuă să o acuze pe Firea: Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia pentru apă caldă, dar nu a plătit-o. E furt pe faţă

Cîţu continuă să o acuze pe Firea: Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia pentru apă caldă, dar nu a plătit-o. E furt pe faţă

Primăria Capitalei a avut bani, a bugetat subvenţiile pentru apă caldă și transport, dar nu le-a plătit, banii fiind cheltuiţi pe alte proiecte, susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport – 1,4 miliarde lei, energie termică – 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte ‘proiecte’„, a scris Cîţu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că acest mod de „lucru”, „de fapt furt pe faţă”, a falimentat RADET, ELCEN etc. şi „a îmbogăţit firmele de casă ale celor care au administrat Bucureştiul în ultimii ani”.

„Vinovaţii vor răspunde! V-am promis”, a mai scris ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

El a menţionat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată.