Cîţu continuă să o acuze pe Firea: Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia pentru apă caldă, dar nu a plătit-o. E furt pe faţă

Cîţu continuă să o acuze pe Firea: Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia pentru apă caldă, dar nu a plătit-o. E furt pe faţă

Primăria Capitalei a avut bani, a bugetat subvenţiile pentru apă caldă și transport, dar nu le-a plătit, banii fiind cheltuiţi pe alte proiecte, susţine ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport – 1,4 miliarde lei, energie termică – 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020.

Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia, dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte 'proiecte'", a scris Cîţu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

El a adăugat că acest mod de "lucru", "de fapt furt pe faţă", a falimentat RADET, ELCEN etc. şi "a îmbogăţit firmele de casă ale celor care au administrat Bucureştiul în ultimii ani".

"Vinovaţii vor răspunde! V-am promis", a mai scris ministrul.

Ministrul Finanţelor Publice a organizat luni o conferinţă de presă în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti. Controlul a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a menţionat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇