Ziua 948 Rușii au lovit un spital - cel puțin șapte morți. Un judecător al Curții Supreme a fost ucis

<span style="color:#990000;">Ziua 948</span> Rușii au lovit un spital - cel puțin șapte morți. Un judecător al Curții Supreme a fost ucis

Rușii au atacat în forță Ucraina în ziua 948 de război. Cel puţin şapte persoane au fost ucise într-un dublu atac la un spital în regiunea Sumî.

Și în Kiev au avut loc noi bombardamente și a fost emisă o avertizare de raid aerian. Administrația militară a anunțat că toate dronele inamice au fost interceptate. Fragmente de dronă au căzut într-un cartier din capitala Ucrainei, iar o clădire a fost avariată.

Rușii au atacat și regiunea Herson, cinci persoane fiind rănite. În plus, două atacuri ale Rusiei în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei au dus la moartea a patru persoane, inclusiv a unui judecător al Curţii Supreme care ducea ajutoare localnicilor într-o maşină civilă.

ADVERTISING

În total, forțele ruse au lansat 73 de drone noaptea trecută, 69 dintre ele fiind doborâte de ucraineni. Ruşii au tras de asemenea două rachete balistice şi două rachete de croazieră.

Iar șeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul că sprijină "maşina de război rusă" în Ucraina.

Situația pe front

  • Nou atac asupa Kievului - Kievul a fost atacat din nou cu drone, noaptea trecută, fiind emisă o avertizare de raid aerian. Administrația militară a anunțat că toate dronele inamice au fost interceptate. Fragmente de dronă au căzut într-un cartier din Kiev. ”O clădire a fost avariată. Nu s-a primit nicio infirmaţie despre victime”, anunţă pe Telegram administraţia militară a Kievului.
  • Spital bombardat - Cel puţin şapte persoane au fost ucise și alte 12 rănite într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei, anunţă ministrul ucrainean de Interne Igor Kîmenko. ”La Sumî, ruşii au lovit în două rânduri o instituţie medicală. La această oră, şase persoane au fost ucise”, anunţă pe Telegram ministrul.
  • Cinci răniți în Herson - Cinci persoane au fost rănite într-un atac al rușilor asupra regiunii Herson. O dronă rusă a aruncat explozibili asupra unei mașini în districtul Dniprovski din Herson, rănind un bărbat de 58 de ani și o femeie de 82 de ani, a anunțat Administrația Militară a regiunii. Alte două femei au fost rănite în timpul unui atac rusesc asupra orașului Herson și au fost transportate la spital. Forțele ruse au bombardat orașul Veletenske cu artilerie. „Un bărbat care se afla pe stradă a fost rănit în urma bombardamentelor”, au anunțat autoritățile.
  • 69 de drone doborâte - Forţele ucrainene au anunţat că au doborât 69 dintr-un total de 73 de drone lansate de ruşi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ruşii au tras de asemenea două rachete balistice şi două rachete de croazieră.
  • Judecător al Curții Supreme, ucis - Două atacuri ale Rusiei în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei au dus sâmbătă la moartea a patru persoane, inclusiv a unui judecător al Curţii Supreme care ducea ajutoare localnicilor într-o maşină civilă, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters. Guvernatorul regional Oleh Syniehubov a declarat că un atac aerian a ucis trei persoane şi a rănit cel puţin alte trei în satul Slatyne, care se află la aproximativ 25 de kilometri (15 mile) nord de oraşul Harkov - capitala regională. Oficialul local Vyacheslav Zadorenko a declarat că forţele ruse au folosit bombe aeriene ghidate KAB. „Inamicul a lovit infrastructura civilă, a deteriorat instituţii de învăţământ, magazine", a precizat Syniehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram. La aproximativ 25 de kilometri mai la nord, în satul Kozacha Lopan, o dronă rusească l-a ucis pe judecătorul în vârstă de 61 de ani şi a rănit trei femei care se aflau în maşina pe care o conducea, a precizat biroul procurorului regional. Curtea Supremă a Ucrainei a precizat că judecătorul era Leonid Loboyko.
ADVERTISING

Alte informații relevante

  • Blinken acuză Beijingul - Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul că sprijină "maşina de război rusă" în Ucraina în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez Wang Yi. Secretarul de stat american a spus că că i-a făcut cunoscută "îngrijorarea noastră profundă cu privire la sprijinul Chinei pentru industria rusă de apărare care alimentează maşina de război rusă şi perpetuează războiul căruia China pretinde că vrea să-i pună capăt".
  • Nou ajutor din Lituania - Lituania a anunțat transferul unui nou lot de ajutor militar către Ucraina. Acesta constă în echipamente logistice, muniție, laptopuri și multe altele. "Sprijinul nostru este neclintit. Ucraina va câștiga pentru că libertatea învinge întotdeauna. Împreună spre victorie", a subliniat Ministerul Apărării lituanian.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇