Ziua 666 Valuri de drone peste Ucraina. Kievul își cheamă bărbații din străinătate și legalizează marijuana pentru PTSD (Foto & Video)

<span style="color:#990000;">Ziua 666</span> Valuri de drone peste Ucraina. Kievul își cheamă bărbații din străinătate și legalizează marijuana pentru PTSD (Foto & Video)

În ziua 666 de război Ucraina a anunțat că a fost vizată de un nou atac al Rusiei, cu 35 de drone Shahed de producţie iraniană, dintre care 34 au fost doborâte. Atacurile s-au derulat „în valuri”, în timpul nopţii.

Un atac cu drone rusești asupra regiunii Kiev a provocat un incendiu la o întreprindere civilă, dar nu s-au înregistrat victime.

În plus, bombardamentele rusești au vizat două mine de cărbune din orașul Toretsk, regiunea Donețk, unde au fost ucişi trei civili şi cinci au fost răniţi.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Ucraina a reușit să doboare 2.900 din cele 3.700 de drone Shahed pe care Rusia le-a lansat din septembrie 2022, când a început să folosească aceste arme iraniene, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yuri Ihnat.

Forțele ruse au reușit să avanseze în ultimele două luni între 1,5 și 2 kilometri în anumite zone ale frontului de la Avdiivka, dar au înregistrat pierderi uriașe: aproape 20.000 de ruși au fost uciși sau răniți în această perioadă.

ADVERTISING

În căutare disperată de soldaţi, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, doreşte să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate. Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi alte ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare.

Iar Parlamentul Ucrainei a votat astăzi legalizarea marijuanei medicale, inclusiv pentru tratamentul sindromului de stres post-traumatic al personalului militar.

Situația pe front

  • Atacuri în valuri cu 35 de drone - Ucraina a anunţat că a fost vizată de un nou atac al Rusiei, cu 35 de drone Shahed de producţie iraniană, dintre care 34 au fost doborâte. Atacurile s-au derulat "în valuri" în timpul nopţii, provenind dinspre capul Ceauda, în Crimeea ocupată, dinspre Primorsko-Ahtarsk, pe malul estic al Mării Azov, precum şi dinspre Kursk, oraş rus în apropiere de frontiera nordică a Ucrainei. Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete. Ucraina a reușit să doboare 2.900 din cele 3.700 de drone Shahed pe care Rusia le-a lansat din septembrie 2022, când a început să folosească aceste arme iraniene, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Yuri Ihnat.
  • Incendiu la Kiev - Un atac cu drone rusești asupra regiunii Kiev a provocat un incendiu la o întreprindere civilă, a anunțat Administrația militară regională. Nu s-au înregistrat victime.
  • Morți în Nikopol - Bombardamentele ruseşti au provocat moartea a două femei şi rănirea unui bărbat în oraşul Nikopol, din sudul Ucrainei. "Armata rusă a bombardat Nikopol în cursul dimineţii cu artileria grea", a declarat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lîssak. Loviturile au ucis două femei, în vârstă de 60 şi 46 de ani, şi au rănit un bărbat de 86 de ani, a adăugat el, precizând că şapte clădiri au fost avariate. Mesajul său este însoţit de fotografii care arată o casă cu pereţii spulberaţi.
  • Bombardament mortal la minele de cărbune - Bombardamentele rusești au vizat două mine de cărbune din orașul Toretsk, regiunea Donețk, unde au fost ucişi trei civili şi cinci au fost răniţi, a declarat ministrul de Interne.
  • Bătălia de la Avdiivka - Forțele ruse au reușit să avanseze în ultimele două luni între 1,5 și 2 kilometri în anumite zone ale frontului de la Avdiivka, dar au înregistrat pierderi uriașe: aproape 20.000 de ruși au fost uciși sau răniți în această perioadă, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.
  • Ucraina își cheamă bărbații din străinătate - În căutare de soldaţi, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, doreşte să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate. Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi alte ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare. Ministrul ucrainean a spus că adresează "o invitaţie" şi a ţinut să fie clar că nu vor exista sancţiuni dacă cineva nu va da curs cererii. "Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar", a adăugat el.
  • Pierderile Rusiei - Rusia a pierdut 350.270 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a informat joi Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore au fost uciși 1.080. Iată, pe larg, pierderile înregistrate de Rusia.

Alte informații relevante

  • Marijuana legală pentru PTSD - Parlamentul Ucrainei a votat astăzi legalizarea marijuanei medicale, inclusiv pentru tratamentul sindromului de stres post-traumatic al personalului militar (PTSD). Consumul de canabis în scopuri recreative rămâne o infracțiune.
  • Bani din Elveția - Elveția a anunțat un nou pachet de ajutor pentru iarnă de 11,5 milioane de franci elvețieni (13,3 milioane de dolari) pentru Ucraina. Fondurile elvețiene vor fi direcționate către ONG-urile care lucrează pentru a repara infrastructura civilă deteriorată a Ucrainei.
  • Ungaria nu vrea bani de la UE pentru Ucraina - Ungaria crede că fondurile pentru Ucraina nu trebuie acordate din bugetul UE şi că un calendar "rezonabil" trebuie stabilit pentru orice finanţare, a declarat premierul Victor Orban. "Sunt convins că să dai Ucrainei 50 de miliarde de euro de la bugetul UE pe cinci ani… este o decizie proastă", a spus Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.
  • Ucraina a primit ultima tranșă de 1,5 miliarde de euro din pachetul de 18 miliarde de euro de la UE, a declarat premierul țării, Denis Şmîhal.
  • Rusia amenință UE - Rusia a promis să dea un răspuns pe măsură în cazul în care Uniunea Europeană îşi continuă planul de a utiliza în folosul Ucrainei activele ruseşti îngheţate în UE. Comisia Europeană a propus folosirea veniturilor generate de cele aproximativ 300 de miliarde de dolari reprezentând fonduri îngheţate de la rezervele Băncii Centrale a Federaţiei Ruse. În acest fel, s-ar colecta în jur de 16 miliarde de dolari.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇